logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İletişim Bilgisi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi etkili bir dinleme sürecinin gerektirdiği unsurlardan biri değildir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarının işlevleri arasındadır?

Soru 3:

Kişisel uzaklık, örgütsel şartlardaki hangi tip sözel olmayan mesaj içerisinde yer almaktadır?

Soru 4:

Kalıtsal İlkeler Materyalizm Bireyselcilik Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kitle toplumu kavramını ilk kez ortaya atan Tocqueville'ye göre modern toplumu yöneten kavramlardır?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişimi ve kitle iletişim araçlarının özelliklerinden değildir?

Soru 6:

Kişisel olmayan bakış açısına göre çevrim içi iletişimin en büyük eksiği nedir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi insan ilişkileri yaklaşımıyla ilgili yanlış bir ifadedir?

Soru 8:

Farklı kültürlere mensup insanlar arasında etkileşim ve anlam aktarımları, yabancının algılanması, açıklanması ve kültürel farklılıkların gözetilmesi gibi konuları inceleyen disiplinler arası aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Roma İmparatorluğu döneminde güncel olayların yazılıp şehir merkezine asıldığı balmumu tabletlere verilen ad hangi seçenekte yer almaktadır?

Soru 10:

Dilin ve konuşmanın ortaya çıkışındaki görüşlerde tam bir uzlaşma sağlanamasa da aşağıdakilerden hangisi önemli bulunan faktörlerden biri değildir?

Soru 11:

''Bir örgüt ve onun ilişkide olduğu kesimler arasında karşılıklı bir anlayışı oluşturmak ve sürdürmek için düşünülen, planlanan güç''e verilen ad hangi seçenekte yer almaktadır?

Soru 12:

Örgütlerdeki halkla ilişkiler etkinliklerinden hangisi dış etkinlik olarak söylenebilir?

Soru 13:

İnternetin olumlu ve olumsuz etkilerine ilişkin tartışmalar gözetim, daha az eşik bekçisi, ifade özgürlüğü, telif hakkı ve mahremiyet başlıkları altında gerçekleşmektedir. Diğer taraftan internetin bilgi kirliliğine sahip olduğu iddiaları da bulunmaktadır. Bu durumun temel nedeni, yukarıda sayılan hangi başlıkla ilişkilendirilebilir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi Ortaklaşa Kültür özelliklerindendir?

Soru 15:

Konuşmanın ana fikrini kısaca ifade ettikten sonra önemli noktaları ve bunların nasıl tanımlandığını, konuya nasıl yaklaşılacağını açıklayan, açılış bölümünün son parçası aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Kültürel farklılıklara saygı duyan toplumlarda bireyler birbirlerini anlamaya, onaylamaya ve takdir etmeye gayret etmektedirler. Farklılıkları kabullenip anlayışla karşılayan topluluklar ortaklaşa amaç için çalışırken ırk, cinsiyet, etnik köken, yaşam tarzı gibi bireysel unsurları önemsememektedirler. Yukarıdaki ifade ile kültürlerarası iletişimin hangi yararında değinilmiştir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi sözel olmayan mesajların işlevlerinden biri değildir ?

Soru 18:

Fons Trompenaars, Charles Hampden-Turner ile birlikte 28 ülkede yapmış olduğu çalışma sonucunda ortaya çıkan Trompenaars Yaklaşımına göre tanımlanan kültürel boyutlardan hangisi Diğer Bireylerle Olan İlişkiler kapsamında ele alınmaz?

Soru 19:

I. Doyumsuzluk evresi II. Jest evresi III. Kaygı duyma evresi IV. Telaffuz edilen dil evresi V. Dil öncesi seslenme evresi Yukarıdaki ifadelerden hangileri çocukta konuşmanın evreleri arasında yer alır?

Soru 20:

İletişim sürecinde sembollerin aktarıldığı ışık dalgaları, ses dalgaları, radyo dalgaları, sinir sistemi gibi fiziksel nesnelere ne ad verilir?