logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Görüşme Teknikleri

Soru 1:

Almanca bir sözcük olan “gestalt”ın, dilimizdeki en yakın karşılığı nedir?

Soru 2:

Bazı görüşmelerde profesyonel ilişki çerçevesinde olmayan duygu ve düşüncelerin uzmandan başvurana doğru yönlendirilmesi mümkündür. Örneğin, ender olsa da uzman, başvurana duygusal bir yakınlık duyabilir. Bu durum ne olarak tanımlanır?

Soru 3:

Görüşme tekniğinin özellikle zor ve duygu yüklü konuların konuşulmasında ve ortaya çıkarılmasında oldukça faydalı bir araç olması ve bireylerin kişilik özellikleri yanında inanç ve düşünceleri hakkında oldukça zengin bir veri sağlaması hangi üstün yönüyle ilgilidir?

Soru 4:

"Seçil, 177 cm'lik boyu, upuzun sırma saçları ile gördüğüm en güzel bayandı." ifadesi aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Soru 5:

Katılımcılar arasındaki statü ilişkileri, roller ve insanların içinde iletişim kurdukları toplumun kültürel kuralları gibi ögeleri içeren iletişim bağlamı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi görüşme becerisini etkileyen bireysel özelliklerden biri değildir?

Soru 7:

Yöntemlerin eyleme geçirilmesinde, uygulamanın kendisinden yararlanıldığı gibi, disiplin bilgisinden de yararlanılmalıdır. Örneğin, bütün yöntemlerin uygulamasında temel olarak beş aşama yer alır: Sorunla ilgili bilgi toplama, tanılama, eylem planı oluşturma, planı uygulama ve yapılan işi değerlendirme. Yukarıdaki bilgi temel uygulama ilkelerinden hangisine dair bir açıklamadır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi işitme engelli bir birey için uygun bir iletişim aracıdır?

Soru 9:

Sistem yaklaşımının faydalarına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 10:

Görüşülen kişinin yanlılığının doğuracağı yanılgılar görüşmenin hangi özelliğini göstermektedir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi odak grup görüşmelerinin avantajlarından biridir?

Soru 12:

“Kişinin geçmiş yaşantılarını, inanç ve tutumlarını, gereksinimlerini içinde barındıran, birey için iletilerin anlamlı hale gelmesinde, bireyin temel fizyolojik ihtiyaçlarının yanında güven, güç, başarı, bağlılık gibi gereksinimleri kaynak kişi ile ilgili düşünceler ve önyargıları içeren tutumlar, toplumsal değerler doğrultusunda benimsenen doğrular” olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi iletişim çalışmanın faydalarından biri değildir?

Soru 14:

“Sosyal hizmetin nihai hedefi değişim yaratmaktır. Değişim yaratma sürecinde görüşme tekniği uygulanırken ........................................ yaşamsal bir öneme sahiptir. C¸ünkü uygulama sürecinin başlangıcından sonuna değin, taraflar bir ilişki içinde bulunacaktır.” Yukarıda boşluğa temel uygulama ilkelerinden hangisi gelmelidir?

Soru 15:

Sigmund Freud tarafından geliştirilen kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

İnsanlar farklı nedenlerle sosyal hizmete gereksinim duymaktadır. Aşağıdaki örnek durumlardan hangisi kişiler arası çatışmalar nedeniyle başvuran bir kişinin problemi olabilir?

Soru 17:

İletişim sürecinde mesajı gönderen ve iletişim sürecini başlatan öğe aşağıdakilerinden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 18:

Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi sözlü iletişimde yer alan sözsüz iletişim öğelerinden biri değildir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi iletişimin tanımlarından biri değildir?

Soru 20:

Görüşmeyi sohbetten ayıran en temel özellik hangisidir?