logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Topluma Hizmet Eğitimi

Soru 1:

I. Her inanç ve din ba ş lang ı çta içinden ç ı kt ı ğ ı sosyolojik çevrenin etkisine aç ı kt ı r.  II. Her inanç ve din içinden çıktığı sosyolojik çevreyi dikkate al ı r. III. Din, toplumun bask ı n kültür kal ı plar ı taraf ı ndan etki alt ı na al ınamaz. IV. Dinin belli bir yerdeki organizasyonu ve teolojisi, içinden ç ı k ı p kurumla ş t ı ğ ı toplumun özelliklerince payla ş ı l ı r. Toplumun din üzerindeki etkisine yönelik yukarıda verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi vakıfların hizmet verdiği alanlardan biri değildir?

Soru 3:

Topluma Hizmet Uygulamaları, hangi yılda Türkiye'de çeşitli fakültelerde ders olarak okutulmaya başlanmıştır?

Soru 4:

I. Elini açık tut. II. Sofranı açık tut. III. Kapını açık tut. IV. Dilini bağlı tut. V. Gözünü bağlı tut. VI. Belini bağlı tut. Yukarıdakilerden hangileri Ahiliğin temel ilkelerindendir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi proje yürütücüsünün sahip olması gereken özelliklerdir? I. Proje yürütücüsü etkili iletişim becerilerine sahip olmalıdır. II. Proje yürütücüsü grupla çalışma becerilerine sahip olmalıdır. III. Proje yürütücüsü organizasyon ve yönetim becerilerine sahip olmalıdır. IV. Proje yürütücüsü en az bir yabancı dil bilmelidir.

Soru 6:

I. Gerçeği olduğu gibi algılayabilme II. İnsanlığın sorunlarıyla ilgilenme III. Kendine yeterli olma IV. Özgür ve özerk olabilme V. Bireyselliği koruma VI. İnsanlarla özdeşim kurabilme Yukarıdakilerden hangileri Maslow’a göre kendini gerçekleştiren insanlarda gözlenen en önemli özelliklerdendir?

Soru 7:

Hangisi topluma hizmet eğitimini en doğru ifade eden tanımlardan biridir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi ilk ve ortaöğretim kurumlarında yapılan toplum hizmeti kapsamında yer almamaktadır?

Soru 9:

“Refah devletinde kapitalist ekonomi ve sanayileşmeyle ortaya çıkan toplumsal değişimlerden olumsuz yönde en fazla etkilenen çalışan kesimlerin korunması amacıyla çıkarılan kanunlarla çalışanların haklarının düzenlenmesini ve çalışan kesimlere daha olumlu çalışma koşulları sunulması” olarak tanımlanan kavram seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi Sosyal etkinlikler kapsamında belirlenen faaliyetlerden biri değildir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi topluma hizmet uygulamalarının, toplumsal yaşama katkı kapsamındaki yararlarından biridir?

Soru 12:

Milli Eğitim Bakanlığı, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapılan projelere ilişkin çeşitli raporlar oluşturulması gerektiğini belirtmiştir. Aşağıdakilerden hangisi, grup çalışması şeklinde gerçekleştirilen projelerden sonra  oluşturması beklenen rapor değildir?

Soru 13:

İslam Dini örneğinde “Hiç kimse, kendisi için istediğini başkası için de istemedikçe iman etmiş olmaz” (Buharî, Kitâbu’l-İmân, Bâb: 7) hadisinin vurguladığı temel düşünce nedir?

Soru 14:

Cami, dergâh gibi kurumların oluşturduğu vakıf türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Projenin hangi amaçlar; hangi bölge, şehir, mahalle; hangi süre ve hangi hedef kitleye yönelik olduğunun belirlenmesi proje döngüsünün hangi aşamasında gerçekleşir? Yukarıdakilerden hangileri eğitimin değişmeyen işlevleridir?

Soru 16:

Sivil toplum kuruluşları hükümet dışı veya devlet dışı örgütler anlamına gelmekte ve bu nitelikleriyle bir anlamda kamu organizasyonları dışında yasal örgütlenmeler olarak bilinmektedir; ifadesi Sivil toplum kuruluşlarının genel özelliklerinden hangisini açıklamaktadır?

Soru 17:

Topluma hizmet uygulamalarının üniversitelere sağladığı yararlar hangileridir? I. Eğitim-öğretimin tasarım ve değerlendirilmesi II. Kalite geliştirme ve stratejik planlama çalışmalarına katkı III. Sürdürülebilir mezun başarısı sağlama

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisinde Dewey’in “deneyim felsefesi” olarak adlandırdığı ve deneyimin eğitici olabilmesi için şart koştuğu ilke/ilkeler tam ve doğru olarak verilmiştir?

Soru 19:

Kaç yılı itibariyle Topluma Hizmet Uygulamaları dersi ders programlarında yerini almıştır?

Soru 20:

Topluma hizmet bilincinin köklü olduğu toplumlarda bu bilincin hangi biçimlerde oluştuğu görülür? I. Doğal çevre II. Üretim ilişkileri III. Yaşam standartları