logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Göçmen Ve Sığınmacılarla Sosyal Hizmet

Soru 1:

Kimlerin göçmen olarak belirleneceğine dair belirleme yetkisi aşağıdakilerden hangisi aittir?

Soru 2:

Üçüncü ülkelere iltica etmek üzere Türkiye’den uluslararası koruma talebinde bulunan kişiler aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilmektedir?

Soru 3:

Yabancılar ve uluslararsı koruma kanunun (YUKK) hangi maddesi sınır kapılarına gelmiş yahut bir şekilde Türkiye’ye girmiş bulunan kişilerin YUKK'ta sayılan statüler için yaptığı başvurunun mülakatla ilgili aşamasını kapsamaktadır?

Soru 4:

Türkiye ile hangi ülke ya da ülke grubu arasında mekik göçü yaşanmıştır?

Soru 5:

Sosyal hizmetin temelleri aşağıdakilerin hangisinde vardır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’yi düzensiz göç hareketleri için önemli bir varış noktası hâline getiren gelişmelerden değildir ?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi hukuka Uygun Olarak Bulunanların Hakları arasında yer almaz?

Soru 8:

1951 Mülteci Sözleşmesi’nin mülteciler yahut mülteci statüsü talep edenler için sağladığı en büyük koruma nedir?

Soru 9:

'Özellikle iç savaş, iç savaş korkusu yahut baskıcı hükümetlerin askeri yöntemlere başvurması veya tehdidinde bulunması durumunda komşu devletlere yönelen geniş insan toplulukları' sonucunda ortaya çıkan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Göçmenlere yönelik uyum politikaları göz önünde bulundurulduğunda; Temel hedefi ülkedeki farklı etnik, dinî ve kültürel geçmişten gelen insanların bu farklılıklarından doğan tüm hakların tanınması, saygı görmesi ve garanti altına alınması olan uyum politikası aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi göçün sürekliliğini açıklayan yaklaşımlardan/kuramlardan biridir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisinde 5543 sayılı kanun çerçevesine göre  ''iskanlı göçmen"den farklı olarak "serbest göçmen"lerin kabulünde şart olarak ileri sürülen durum verilmiştir?

Soru 13:

Bir ülkeye kısa süreli olarak gelen, kendi ülkesiyle ilişkilerini sürdürmek isteyen, yasal belge almaya ve sınır geçişi ile ilgili mevzuatı zedelememeye gayret eden kişilerin tecrübe ettiği göç türüne ne ad verilir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi ekonomik bağlam ile ilişkili olarak göçü açıklamaya çalışan Ravenstein’in göç kanunları arasında gösterilemez ?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi göçmenler ve azınlıklar için aktif sosyal politika izleyen ülkelerden biri değildir?

Soru 16:

Çocukların göçü aşağıdaki hangi dönemde tartışılmaya başlanmıştır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi 1960’lı yıllardan bu yana Avrupa’da göçmenlerin maruz kaldığı problemlerin sosyal bilançosuna örnektir?

Soru 18:

Göçün temel nedenini ekonomik olarak kabul eden kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Göçmenlere yönelik uygulanan sosyal politikalar açısından ülkeleri kabaca üçe ayırabiliriz: Göçmenlere özel aktif politikalar uygulayan ülkeler, Göçmenlere özel sosyal politika uygulamayı reddeden ülkeler, Göçmenleri misafir işçi statüsünde gören ülkeler. Aşağıdakilerden hangisi göçmenlere karşı özel sosyal politika uygulamayı reddeden ülkelerdendir?

Soru 20:

Modern göç hareketi kaç dönemde gerçekleşmiştir?