logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sosyal Hizmet Uygulaması 2

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal çalışma mesleğinin temel uygulama ilkeleri arasında yer alır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal çalışma sürecinde değişim ajanıdır?

Soru 3:

Uygulama eğitiminin verilmesinden yükseköğretim kurumları sorumludur. Aşağıdakilerden hangisi bu konudaki önemli noktalar arasında sayılmaz?

Soru 4:

İhtiyacı olan yaşlı kişilerin korunma ve bakımının sağlandığı, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılandığı sos­yal hizmet kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

I. Psikodinamik teori II. Psikososyal gelişim teorisi III. Hümanist psikoloji Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri sosyal hizmetin bilgi temelinde yer alan teorik yaklaşımlar arasında yer almaktadır?

Soru 6:

1.  Şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetleri verilmektedir. 2. Tercihen kadın personel istihdam edilmektedir. 3. Çalışmalar yedi gün yirmi dört saat esasına göre yürütülmektedir. Yukarıda özellikleri verilen sosyal hizmet kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Bir bireyin ve ailenin işlevsiz, problemli ya da sıkıntılı düşünce, his, davranış ve alışkanlıklarını değiştirmek veya düzeltmek için planlanmış faaliyetlerin tümünü kapsayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

I. Öğrencilerin devam durumunu izlemek II. Sözleşme koşullarını yerine getirmek III. Öğrenciye rol model olmak Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri uygulamalardaki kurum danışmanlarından beklentiler arasında yer almaktadır?

Soru 9:

Sosyal hizmet uzmanlarının önemliden az önemliye doğru sıraladığı bilgi ve kanıt sağlayan çalışmaların ilki aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uygulamalarında kurum danışmanlarından beklentiler arasında sayılır?

Soru 11:

Hangisi sosyal çalışma alanında mesleki roller arasında yer alan "değişim ajanı rolü"nün işlevleri arasındadır?

Soru 12:

Engelli bireylerin, yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması amacıyla, engelli bireyler ile ailelerine rehberlik ve destek hizmeti ile evde gündüz bakım hizmeti sunan gündüzlü sosyal hizmet kuruluşları aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi birey ile çevre et­kileşimini temel alan, yaşanan sorunların birey ve çevre etkileşiminden kaynaklan­dığını öne süren yaklaşımdır?

Soru 14:

Türkiye’nin ilk transseksüel hakları derneği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Sosyal hizmet uygulamasının insanların yeteneklerini geliştirip, mevcut kaynakların yararlı bir şekilde kullanılmasına yardım ederek sosyal işlevselliğin arttırılmasıyla ilgilenen amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

I.    Birinci basamak koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini organize eder. II.   Bu sağlık hizmetlerin verimli şekilde sunulmasını izleyip, değerlendirir. III. Bölgesinde bulunan sağlık kuruluş­ları ile diğer kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlar. Yukarıda anlatılan sağlık kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

"Sosyal çalışma toplumda var olan engeller ve adaletsizlikler ile ilgilenirken toplumsal yaşamda karşılaşılabilecek kişisel ve sosyal sorunlar kadar acil durumlara ve krizlere de yanıt vermektedir" tanımı hangi kurum tarafından kabul edilmiştir?

Soru 18:

Kaçıncı yüzyılda çocukların yetişkinlerden farklı olduğu ve korunması gerektiği vurgulanmış ve suça yönelen çocuklar için de uluslararası bazı düzenlemeler gerçekleştirilmiştir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de Yaşlılara ve Engellilere Yönelik Sosyal Hizmet Sunan Kuruluşlar arasında bulunmaz?

Soru 20:

I. Sosyal hizmet uzmanları hastalara ve ailelerine yönelik tıbbi sosyal hizmet programlarını genellikle evlerinde uygulamaktadırlar. II. Tıbbi sosyal hizmetin en önemli amacı, hastalıkla ve hastalığın tıbbi tedavisi ile ilgili, bireyin ve ailenin yaşamını etkileyen sosyal ve duygusal sorunları çözebilmektir. III. Sosyal hizmet uzmanı, hasta ve ailesinin tıbbi tedavi ekibiyle iletişimini kolaylaştırır. IV. Tıbbi sosyal hizmetin gelişiminde en önemli nokta, 2011 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan Tıbbi Sosyal Hizmet Uygulama Yönergesidir. Tıbbi sosyal hizmet ile ilgili olarak verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?