logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sosyal Hizmet Uygulaması 2

Soru 1:

"Devletin birey ve aile için sağladığı destek ve hizmetler esas olarak aile içindeki ............ ilgilendirmektedir." cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Soru 2:

Hangisi sosyal çalışma öğrencilerinin sahip olması gereken yeterliliklerden biri değildir ?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi hastane ortamında çalışan sosyal hizmet uzmanlarının taşıdığı mesleki rollerden biri değildir ?

Soru 4:

Sosyal hizmet kuruluşlarında sosyal çalışmacıların kullandığı önemli meslek araçlarından birisi olan ve temelinde sosyal hizmetin kuramsal çerçevesi ve uygulama esaslarını barındıran rapor aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Sorun alanına yönelik olarak yapılan incelemeye dayalı bir şekilde, her düzeydeki müracaatçı sistemi ile ilgili olarak istenen değişikliğin yaratılması sürecinin nasıl olacağını sosyal hizmetin bilgi gövdesi, değerleri ve becerileri ile uyumlu şekilde gösteren rapor aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Toplumun ve bireyin yaşadığı sorunlar Bireyin maddi olarak desteklenmesi Sosyal devlet anlayışı Adalet Demokrasi Yukarıdakilerden hangileri sosyal çalışma tanımlarında öne çıkan unsurlardandır?

Soru 7:

I.Yaşlılara ve engellilere II.Çocuklara ve gençlere III.Kadınlara, ailelere ve topluma IV.Göçmenlere ve mültecilere V.Madde bağımlılarına Yukarıdakilerden hangisi Türkiye’de Hizmet Verilen Nüfusa/Gereksinim Gruplarına Göre Sosyal Hizmet Sunan Kuruluşlar arasındadır?

Soru 8:

"Bu rapor, öğrencinin uygulamaya başladığı sorun alanını bütüncül bir bakışla analizini yaptığı rapordur". Sözü edilen rapor seçeneklerden hangisidir?

Soru 9:

"Sosyal hizmet uzmanları bilgi ve kanıt sağlayan çalışmaları yararlı bulmaktadır". Bunlardan en önemli olan ve birinci önceliği alan seçeneklerden hangisidir?

Soru 10:

Sosyal çalışma mesleğinin temel amaçları arasında hangisi yer almaz ?

Soru 11:

Hangisi sosyal çalışmacıların kendisi dışındaki yetki kaynaklarından birisi değildir?

Soru 12:

Çocuk, kadın, engelli ve yaşlılar ile bakım veya barınma ihtiyacı olan kişilere hizmet verilen mesken niteliğindeki yatılı sosyal hizmet birimleri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Öğrenilen tüm kurumsal bilgilerinin bir anlamdan ne ölçüde içselleştirildiğinin sınama süreci olarak, sosyal hizmet eğitimin hangi boyutu olarak söylenebilir?

Soru 14:

Hangisi doğrudur?

Soru 15:

Öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgilerin beceriye dönüştürülmesi ve bunu yaparken de önemli öğrenme tekniklerinden hangi anlayışla hareket edilmesi genelci sosyal hizmetin içerisinde uygun olur?

Soru 16:

Toplumun ve ailenin gelişmesi için; bireyin katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmesi amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici işlevlerini, gerekirse diğer kuruluşlar ve gönüllülerle işbirliği içerisinde sunmakla görevli bulunan gündüzlü sosyal hizmet kuruluşları aşağıdakilerde hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması amacıyla, bu bireylere ve ailelerine rehberlik ve destek hizmeti veren ve evde gündüz bakım hizmeti sunan sosyal hizmet kuruluşudur?

Soru 18:

İnsan davranışı, fiziksel ve sosyal çevreyle ilişkilidir. Bütün düzeylerdeki sistemlerin sorunları bulunmaktadır. İnsanlar ile içinde yaşadıkları toplumsal ve fiziksel çevreler birbirinden bağımsızdır. Çok sayıda insan ya da aile tarafından aynı sorunun yaşandığı durumlarda daha geniş sistemler üzerinde çalışmak yararlı olmayabilir. Genelci yaklaşım ile ilgili olarak seçeneklerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 19:

Okul sosyal çalışmasının farklı “etki merkezleri” ile çalışarak gerçekleştimeye çalıştığı ortak hedef hangisidir?

Soru 20:

I. İnsanların karşılaştığı “yaşam görevleri ve bu görevlerin yerine getirilmesine ilişkin koşul ve kaynaklara” dikkati yöneltmek II. İnsanları “tek başına, kendi kaynak sistemler ağı içinde ve onlarla etkileşim halinde” ele almak III. İnsanların “kişisel sorunlarının bunlarla bağlantılı toplumsal veya kamusal sorunlarla ilişkisini göstermek” Yukarıdakilerden hangisi sosyal hizmetin referans çerçevesinin özelliğidir?