logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sosyal Hizmet Uygulaması 1

Soru 1:

Sosyal hizmet yöntemleri kaç başlık altında toplanabilir?

Soru 2:

Sosyal adalet İnsan hakları Kolektif sorumluluk Farklılıklara saygı Yukarıdakilerden hangileri sosyal hizmetin özünde yer alan değerlerdendir?

Soru 3:

"................. sosyal sorunların bireysel yetersizlikten değil, toplumun, üyelerinin gereksinimlerini karşılamadaki başarısızlığından doğduğunu öne sürmektedir." Yukarıda verilen cümle aşağıdakilerin hangisiyle tamamlanmalıdır?

Soru 4:

Türkiye'de hangi yılda sosyal hizmet eğitimi verilmeye başlamıştır?

Soru 5:

Diğer yaklaşımlardan farklı olarak sosyal hizmet uzmanının, müracaatçıyı sosyo-politik bağlamda da değerlendirmesine olanak veren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi makro sosyal hizmet (toplumla sosyal hizmet) kapsamına girer?

Soru 7:

1917 yılından yayınlanan “Sosyal Teşhis” adlı kitap aşağıdakilerden hangisi tarafından yazılmıştır?

Soru 8:

Hangisi sosyal hizmet uzmanlarının görev aldığı kuruluşlardan biri değildir ?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin, kendine özgü ayırt edici işlevleri olan ve eğitsel gereklilikleri ile belirginleşen bir meslek olarak ilk tanındığı yıl ve kurumdur?

Soru 10:

Psikososyal yaklaşıma göre değerlendirme yapan bir sosyal çalışmacı, müracaatçı ile olan etkileşiminde en çok neye odaklanmalıdır?

Soru 11:

Sosyal hizmet mesleğinde müracaatçının bütünlüğünün korunması, geliştirilmesi ve saygı gösterilmesi, müracaatçının özgünlüğünün kabul edilmesi ve bireyselleştirme ilkeleri sosyal hizmet eğitimi ve uygulamasının temelinde bulunur. Açıklamada yer alan düşünce sosyal hizmetler eğitiminin temelinde yer alan anlayışlardan hangisi ile bağdaşmaktadır?

Soru 12:

1910 yılında tıbbi eğitime ilişkin bir çalışma yaparak 1915 Ulusal Konferansında “Sosyal Hizmet Bir Meslek midir?” sorusuna cevap arayan bilim insanı kimdir?

Soru 13:

Aşağıdaki yaklaşımlardan hangisi sorunları olan bireyi iç dünyası, psikolojik özellikleri ve yaşadığı sosyal çevrenin gerçekleri ile birlikte ele alır?

Soru 14:

"Sosyal çalışmacı ve ailenin arasındaki ilişki samimi, karşılıklı saygı, gü- ven ve açık iletişime dayanır. Uzman ailenin sorunlarına cevap veren kişi değil iş birliği içerisinde onun becerilerini ve sorunlarını çözme kapasitesini geliştirmesinde yol gösteren, destek veren kişidir." Yukarıda verilen açıklama Güçlendirme Yaklaşımının Engelli Aileleriyle Çalışmada Kullanımına Yönelik Model Önerisinin hangi kısmı ile ilgilidir?

Soru 15:

Suça sürüklenmesi, suç mağduru olması veya sokakta sosyal tehlikelerle karşı karşıya kalması sebebiyle haklarında bakım tedbiri veya korunma kararı verilen çocuklardan psikososyal desteğe ihtiyaç duyduğu tespit edilenlerin, bu ihtiyaçları giderilinceye kadar geçici süre ile bakım ve korunmalarının sağlandığı sosyal hizmet kuruluşu nedir?

Soru 16:

Sanayileşme, kentleşme, demografik hareketlilik ve piyasa ilişkilerinin yarattığı olumsuz sonuçların giderilmesi amacıyla alınan önlemler olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Haysiyetli bir yaşam, hukukun üstünlüğü ve adalet, hesap veren, şeffaf ve katılımcı kamu idaresi, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi değerlerin; toplumsal dokuyu ve barışı, şehirleri ve gezegeni tahrip etmeyen bir ekonominin; çatışma ve sorunların barışçı müzakere, istişare ve diyalog yöntemleriyle çözümlenmesi gibi usullerin gündelik hayatta benimsenerek sivil tabanda somutlaşmasını ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen, kamu kuruluşu olmayan daha çok sivil toplum örgütlerine bağlı olarak kurulan sosyal hizmet sunan kuruluş hangisidir?

Soru 18:

Müracaatçıların toplum içerisindeki fırsat ve kaynaklara eşit erişim ilkesine dayanan, zor koşullar altında yaşayan insanlara, gereksinimlerinin karşılanması ve sorunlarının çözümü adına, kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağlayan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Çalışma alanı olarak belirli bir coğrafi sınır içinde yaşayan yerel toplulukları ve belirli nitelikleri üzerinden tanımlanabilen işlevsel toplulukları içeren sosyal hizmet yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisinde bireyin ve toplumun temel ihtiyacı sırasıyla doğru verilmiştir?