logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sosyal Hizmet Uygulaması 1

Soru 1:

Arkeoloji İktisat Hukuk Matematik Demografi Yukarıda verilenlerden hangileri sosyal hizmet eğitiminde yararlanılan bilimler arasındadır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin özünde yer alan değerlerden biri değildir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi Fook'un  radikal sosyal kişisel çalışma amaçlarından biri değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi çalışma modellerine göre sosyal hizmet sunan kurum ve kuruluş sınıflarından biridir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet eğitiminde kazanılması beklenen temel bilgi ve becerilerden biri değildir?

Soru 6:

"Engelli bireylerin, yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması amacıyla, engelli bireyler ile ailelerine rehberlik ve destek hizmeti ile evde gündüz bakım hizmeti sunan gündüzlü sosyal hizmet kuruluşlar" aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Seçeneklerden hangisi sosyal hizmet eğitiminin mesleki bilgi temelinde içerdiklerinden değildir?

Soru 8:

Seçeneklerden hangisi soosyal hizmet eğitimi programlarının mücadele ettiği durumlardan değildir?

Soru 9:

Sosyal Hizmetler Yüksekokulu programındaki ilk temel değişiklik, yüksekokulun hangi üniversiteye bağlanmasıyla gerçekleşmiştir?

Soru 10:

Kaynak danışmanı, duyarlılaştırıcı ve eğitimci rollerini kullanan sosyal hizmet uzmanları hangi yaklaşım ile çalışmaktadır?

Soru 11:

I. Sosyal çalışmacı, kişisel deneyimlerini paylaşmak için istekli olmalıdır. II. Müracaatçının yardım sürecinde pasif katılımı beklenir. III. Müracaatçı ve sosyal çalışmacının ilişkisi siyasal ve sosyal eşitliğe dayanmalıdır. IV.  Müracaatçının eksikliği ve patalojik durumuna odaklanılır. Feminist Yaklaşıma göre hangisi doğrudur?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de sosyal hizmet eğitiminin başladığı ilk yıllarda ihtiyaç duyulan eğitimci kadrosunun karşılanmasında işbirliği yapılan bir üniversitedir?

Soru 13:

Türkiye’de ilk kez sosyal hizmet eğitimi veren Sosyal Hizmetler Akademisi hangi yıl faaliyet göstermeye başlamıştır?

Soru 14:

Türkiye’nin kendine özgü yapısı ve koşulları hareket noktası alınarak Sosyal hizmet eğitiminde öğrenciye kazandırılacak temel bilgiler arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

Soru 15:

''Yurdumuzda ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, millî kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacı ile kurulmuştur.'' Yukarıda özellikleri yazılmış olan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 16:

I. İlişki ve etkileşim sistemi. II. U¨retim ve dağıtımı düzenleyen ekonomik ve sosyal sistem ve örgütsel yapıları. III. Demokrasi ve insan hakları kültürü doğrultusunda toplumsallaşmayı sağlayan bilgiler, IV. Demokratik, laik sosyal hukuk devleti yapısı, işlevleri, otorite ve güç ilişkileri, V. nsan, toplum felsefesi ve etik değerler. Yukarıda verilen maddelerden hangisi/hangileri sosyal hizmet eğitiminde; Türkiye’nin kendine özgü yapısı ve koşulları hareket noktası alınarak öğrenciye kazandırılacak temel bilgiler içerinde yer alır?

Soru 17:

Müracaatçı sisteminin gelişme ve değişme kaydetmesi için gereksinim duyduğu birbirinden farklı ve çeşitli hizmet ve profesyonel müdahalenin müracaatçı lehine düzenlenmesi, eş güdümlenmesi, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesini içeren çalışmaların bütününü ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Sosyal hizmetlerin evrensel bir meslek olarak tanınmasını sağlayan karar aşağıdaki örgütlerden hangisi tarafından alınmıştır?

Soru 19:

I- Uyum ve başa çıkma kavramları önemlidir. II-İnsan, sosyal çevresiyle birlikte ele alınır. III-Her müracaatçı birbirinden farklıdır. IV-Müracaatçıların sorun çözme becerisi geliştirilir. Yukarıda temel özellikleri verilen yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Sosyal değişimi, kalkınmayı ve uyumu sağlamak; insanları güçlendirmek ve özgürleştirmek; yaşamın zorluklarını yenmek ve refahı arttırmak olarak tanımlanan cümle sosyal hizmetlerin hangi bileşenini açıklamaktadır.