logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1

Soru 1:

I) Kimlik arama dönemidir II) Çocuklarının evlendiği bir dönemdir III) Sağlıklarının bozulmaya başladığı bir dönemdir IV) Kişinin kendine en çok odaklandığı dönemdir V) Değişkenlik dönemidir Yukarıdakilerden hangileri genç yetişkinlik döneminin özelliklerinden bazılarıdır?

Soru 2:

Piaget'in ahlaki gelişim dönemleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi kimlik krizleri boyunca yoğun kaygı yaşayan ancak kişisel değerleri ya da bir kariyer seçimi konusunda bir karar almayan kişileri kapsayan kategoridir?

Soru 4:

Erikson’a göre gençlik dönemine denk gelen psiko-sosyal gelişim dönemi hangisidir?

Soru 5:

Orta yaş krizi hangi yaş döneminde ortaya çıkan dönemidir?

Soru 6:

I. Yetişkin vatandaşlık ve toplumsal sorumluluğa ulaşmak II. Çocukların sorumlu bir yetişkin olmalarına yardım etmek III. Birey olarak eşiyle özdeşleşmek IV. Düşük gelire uyum sağlamak V. Yaşlı anne babaya uyum sağlamak Yukarıdakilerden hangileri yetişkinlik dönemin genel gelişimsel özelliklerini ifade etmektedir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi biyolojik yaşlanma teorilerinden birisi değildir ?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi obeziteye yol açan nedenlerden sayılamaz?

Soru 9:

I. Dolu yuva dönemi II. Gelişim dönemi III. Sandviç dönem IV. Kaizen dönemi V. Süreklilik dönemi 1960’lı yıllarda “Boş yuva dönemi” olarak adlandırılan dönem günümüzde yukarıdaki seçeneklerden hangisi/hangileri ile adlandırılmaya başlanmıştır?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi bir güdünün doyumu sağlandığında ya da bir amaca varıldığında yaşanan duygu olarak tanımlanır?

Soru 11:

Yaşlılık döneminde ortaya çıkan hastalıklar ile ilgilenen, yaşlılıktan kaynaklanan hastalıkların koruyucu, tedavi ve rehabilite edici yönleriyle ilgilenen tıp dalının adı nedir?

Soru 12:

Dünya Sağlık Örgütüne göre hangi yaş aralığındaki bireyler ileri yaşlı olarak değerlendirilmektedir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi genç yetişkinlik dönemini tanımlar?

Soru 14:

Kızlar ve erkekler için, büluğ öncesi bedensel farklılaşmaların başladığı ortalama yaşlar aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi çocukluk gelişim dönemlerinden biri değildir ?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi Ergenlik döneminde görülen sorunlardan değildir?

Soru 17:

Ergenlik insan gelişiminde çocuklukla yetişkinlik arasında yer alan bir ara dönemdir. Ergenlik sözcüğünün İngilizcedeki karşılığı olan “adolescence” Latincede “olgun hâle gelmek” anlamına gelen “adolescere” sözcüğünden türemiştir. Ergenlik genellikle 16-17 yaslarından başlayıp, otuzlu yaşların basına kadar devam edebilir. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

Soru 18:

Uzun süreli bir fiziksel aktiviteden sonra nefes düzeninin ve kalp ritminin normale dönmesi eskiye oranla daha uzun sürer. Yaraların ve morlukların iyileşmesi daha uzun zaman almaya başlar. Tiroid bezleri küçülmeyi başlar ve durum bazal metabolizmayı yavaşlatır. Yukarıda verilen örnekler yaşlılıkta gerçekleşen fiziksel değişimlerden hangisine örnektir?

Soru 19:

I. Bedensel, zihinsel, ruhsal ve duygusal olgunluğa erişmiş olmak II. Bir mesleğe hazırlanma ve öğrenimini tamamlamak III. Çalışma hayatına atılmak, bir işe girmek, bu işte ilerlemek ve kariyer yapmak IV. Ekonomik ve kişisel özgürlüğünü kazanmak V. Eş seçmek, bir aile kurmak VI. Çocuk sahibi olmak ve çocuklarını yetiştirmek VII. Toplumun onayladığı bir sosyal gruba girmek VIII. Yakın dostluklar kurmak IX. Evin yönetimine katılmak ve sorumluluklar üstlenebilmek X. Toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek Aşağıdakilerden hangileri bir yetişkinin karşılaştığı gelişim ödevlerindendir?

Soru 20:

I. Ekonomik bir yaşam standardı vermek ve sürdürmek II. Eşle birlikte yaşamayı öğrenme III. Yaşlı anne babaya uyum sağlamak IV. Ev kurmaya çabalama V. Birey olarak eşiyle özdeşleşmek Yukarıdakilerden hangileri orta yetişkinlik döneminin genel gelişimsel özelliklerinden bazılarıdır?