logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sosyal Hizmet Kuramları 2

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi bireylerde sosyal hizmet uygulamalarında ön değerlendirme sürecinin alt basamaklarından birisi değildir ?

Soru 2:

Birey, grup ve ailelerin sorun çözme kapasitesini artırmak ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak için terapi, danışmanlık, eğitim gibi hizmetleri içeren uygulamalara ne ad verilir?

Soru 3:

İyi bir çalışma ilişkisinin temellendirilmesinde en önemli görüşme aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi grubun çalışma aşamasında yapılması gerekenlerden biridir?

Soru 5:

Sosyal hizmet uzmanı yaptığı çalışmanın olumlu çıktılarını ele alırken değerlendirmenin önündeki engelleri de göz önüne almalıdır. Aşağıdakilerden hangisi bu engellerden biri değildir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi doğrudan uygulamanın odak noktasını teşkil etmektedir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uzmanının küçük grupları inceleme ve değerlendirme durumunda yapı biriminde cevaplaması gereken sorulardan biridir?

Soru 8:

Müdahale ile elde edilen sonuçlar spesifikleştirilip nasıl ölçüleceği belirlenmezse sosyal hizmet uzmanının sonuçları ne gibi bir sonuçla karşılaşabilir?

Soru 9:

Sosyal hizmet uygulaması temel olarak ne tür uygulamaları içermektedir?

Soru 10:

Amacı, müracaatçının gereksinim duyduğu hizmet bağlantısını bir kurumla, programla ya da uzman kişiyle oluşturmak olan işlem çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Sosyal hizmet uzmanı yaptığı çalışmanın olumlu çıktılarını ele alırken değerlendirmenin önündeki engeller kaç başlık altında toplanır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi grupla sosyal hizmet faktörlerinden biridir?

Soru 13:

“Duruma özgü baş etme tepkisi veya bilişsel ya da davranışsal bir tepki kalıbı” olarak da ifade edilebilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdaki olaylardan hangisi makro sosyal hizmet için bir dönüm ve doğum noktası olmuştur?

Soru 15:

Bir kişinin veya durumun anlaşılması ya da bir sorunun çözülmesi ya da en aza indirilmesi için bireyselleştirilmiş yardım müdahalesi için temel oluşturmak amacıyla sorunların, insanların, durumların ve bunların birbirleriyle karşılıklı ilişkilerinin, farklılaşmış, doğru bir şekilde mikro, mezzo ve makro ve farklılık açılarından incelenmesi ve belirlenmesi aşamalarından oluşan sürece ne ad verilir?

Soru 16:

I. Daha iyi bir toplum yaratmak II. Kolektif gücü ortaya çıkarmak III. Tüm bireylere ve gruplara yardım etmek Yukarıdakilerden hangisi/hangileri makro alanda çalışan sosyal hizmet uzmanlarının sorumluğundadır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi doğrudan uygulama tekniklerinden randevu işlemlerinden biridir?

Soru 18:

Teşvik edici olan bir sosyal hizmet uzmanı aşağıdakilerden hangi davranışı göstermez?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi müracaatçının müdahale sürecindeki değişimini ölçebilmek için sosyal hizmet uzmanının hangi yaklaşımı kullanabileceğini belirlemesi için göz önünde bulundurması gereken etken ve sorunlardan biri değildir ?

Soru 20:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi başarısız bir grubun sonlandırılmasıyla ilgili bilgilerden değildir?