logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sosyal Hizmet Kuramları 2

Soru 1:

I. Ulaşılabilir olması II. Nitelikli ve ölçülebilir olmalı III. Zaman dilimi belirtilmeli Yukarıda verilenlerden hangisi/hangileri hedefin özelliklerindendir?

Soru 2:

Planlama sürecinde oluşturulan sözleşmede aşağıdaki maddelerden hangisi bulunmaz ?

Soru 3:

Ön değerlendirme süreci ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır ?

Soru 4:

Sosyal hizmet uzmanının ilgilenmesi gereken “yoksulluk, alkol ve madde kullanımı, çocuk istismarı, evden kaçma v.b” sorunlar hangi sosyal hizmet uygulaması kapsamındadır?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi Gruplarla Sosyal Hizmetin Geliştirilmesi Derneği tarafından belirlenen sosyal hizmet uzmanının ön değerlendirme aşamasında sahip olması gereken bilgilerden birisidir?

Soru 6:

Grup kompozisyonu yapılandırılırken en önemli belirleyici aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?

Soru 7:

I. Müracaatçı ile çalışma II. Sorunları gereksinimler biçiminde sıralama III. Sorunları önceliklerine göre sıralamaIV. Müdahale düzeylerini belirlemeV. Sorunları gereksinimler biçiminde tanımlama VI. Sözleşme hazırlama VII. Amaçları oluşturma Yukarıdaki planlama süreci basamakları hangi seçenekte doğru sırada verilmiştir?

Soru 8:

I. Grupların yapısal özellikleri II. Grubun işlevsel özellikleri III. Grubun gelişimsel özellikleri Grubun ön değerlendirme sürecinin gerçekleşebilmesi için sosyal hizmet uzmanı grubun yukarıda verilen özelliklerinden hangisi/hangilerine bakması gerekir?

Soru 9:

Sosyal adaletsizlik ve sosyal eşitsizliklere müdahaleler yapılırken hangi yaklaşım uygulanmaktadır?

Soru 10:

“Hayatın senin için en önemli değeri nedir?” sorusu Jones ve Biesecker’in müracaatçının güçlü yönlerini belirtmek için oluşturduğu sekiz kategoriden hangisine ait bir sorudur?

Soru 11:

Sorun kavramını “mevcut durumla, istenen durum arasındaki boşluk” olarak tanımlayan düşünür kimdir?

Soru 12:

Grupların planlanması kaç basamaktan oluşmaktadır?

Soru 13:

Müracaatçı sosyal hizmet uzmanına aşırı düzeyde ve yüksek sıklıkta alkol kullanımı şikayetiyle başvurmuştur. Sosyal hizmet uzmanı değerlendirmesini yaptıktan sonra ilk olarak müracaatçinin haftada en fazla üç gün alkol kullanmasına ve öncelikle kullanılan gün sayısının azaltılmasına karar vermiştir. Yukarıda açıklanan durum hangi düzeyde müdahaleye örnek gösterilebilir?

Soru 14:

Bireylerle sosyal hizmet uygulaması bilimsel anlamda ilk olarak kaç yılında incelenmiştir?

Soru 15:

Hedef belirleme aşamasında, aşağıdakilerden hangisi sürece zarar verebilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi grubun yapısal özelliklerinden biridir?

Soru 17:

Bir sorunu çözmek için önceki yaşantılar aracılığı ile öğrenilen kuralların basit bir biçimde uygulanmasının ötesine giderek yeni çözüm yolları üretebilme nasıl adlandırılmaktadır?

Soru 18:

“Eğitim ve iş geçmişi”, “inançlar ve değerler”, “tutumlar ve bakış açıları” vb. gibi unsurlar aşağıdaki kavramlardan hangisine ait özelliklerdir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi müracaatçının destek sistemine yönelik güçlü yanlarını tanımlayabilmek için sorulabilecek sorulardan biridir?

Soru 20:

Grupla sosyal hizmet uygulamalarında grup oluştururken aşağıdakilerden hangisinin göz önünde bulundurulması gerekli değildir ?