logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sosyal Hizmet Kuramları 1

Soru 1:

Bir sosyal hizmet uzmanı aşağıdaki  hangi uygulamayı gerçekleştirdiğinde aktivist ve savunucu rolünü üstlenmiş olur?

Soru 2:

Yapısal yaklaşıma göre terapi sürecinin dahil olma aşamasında uzmanın kurallara, rollere ve alt sistemlere dikkat etmesiyle başlayan teknik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıda verilen mesleki uygulamalardan hangisi bir sosyal hizmet uzmanının danışmanlık rolüne uygun olarak mikro düzeyde yerine getirdiği görevlerden biridir?

Soru 4:

En üst seviyede mutluluk yönetimi ve kişiliğin gelişmemiş veya kaybolmuş karanlık kısımlarının bütünleşmesini kapsayan tinsel gelişim üzerine odaklanan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi olgusal bilginin alanları arasında değildir?

Soru 6:

İnsanın varlığını onaylama süreci modeli olarak adlandırılan, odağında benlik saygısı ve kendilik değeri olan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Nesne ilişkileri kuramındaki nesne kavramı aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

Soru 8:

I. Araştırma II. Toplumu bilgilendirme III. Psikososyal değerlendirme IV. Sosyal tedavi Eğitim işlevi, sosyal hizmet uzmanlarının toplumu bilgilendirme, eğitim, öğretim, araştırma ve mesleki bilgilendirme faaliyetleri ile ilgilidir. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri sosyal hizmetin eğitim işlevleri arasında gösterilebilir ?

Soru 9:

Sosyal hizmet müdahaleleri için sosyal hizmet uzmanlarının sahip olması gereken ortak beceriler vardır. Aşağıdakilerden hangi beceri, müdahaleden önce plan yapmayı sağlayan bu ortak becerilerdendir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uygulama becerilerinden biri değildir?

Soru 11:

Bowen'in üzerinde durduğu bireyin kendisiyle ilgili güçlü bir duygu geliştirme ve diğerlerinin etkisinden bağımsız olarak seçimler yapabilmesi yeteneği ile ilgili olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

İnsanların, örgütlerin veya toplumların kendi yaşamları üzerinde kontrol sahibi olabilmeleri aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilebilir?

Soru 13:

Bilişsel-Davranışçı Kuram hakkında aşağıda yazılanlardan hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uygulamalarındaki  sistemdenlerden biri değildir?

Soru 15:

Koşullu uyarıcı koşulsuz uyarıcının uzun bir süre birlikte verilmesinin ardından, koşullu uyarıcının uzun bir süre boyunca koşulsuz uyarıcı olmadan tek başına verilmesi sonucunda koşullu tepkinin ortadan kalkmasına ne ad verilir?

Soru 16:

I. Psikoeğitim ve danışmanlık II. Taburculuk planlaması III. Ruhsal risk taraması ve araştırma IV. Koruyucu ruh sağlığı hizmetleri Yukarıdakilerden hangisi/hangileri ruh sağlığı alanında çalışan sosyal hizmet uzmanlarının klinik düzeydeki rolleri arasında gösterilebilir ?

Soru 17:

"Bireyin kendisini orijinal ailesinden ayrıştırması yani sağlam bir kendilik imajı oluşturması" aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?

Soru 18:

Aşağıdakilerin  hangisinde  sosyal hizmet uzmanının dikkat etmesi gereken husus yanlış olarak ifade edilmiştir?

Soru 19:

I. Kendilik değeri II. İletişim örüntüleri III. Ailedeki kurallar Satir’e göre yukarıdakilerden hangileri ailede önemli olan boyutlardandır?

Soru 20:

Müraacatçısına yönelik olarak "Ne istediğini söyle...Rahatla ve aklına gelen şeyi söyle" gibi ifadeler kullanan bir terapist aşağıdaki psikoanalitik tekniklerden hangisini kullanmaktadır?