logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sosyal Hizmet Kuramları 1

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin olgusal bilgi temelinde yer alan beş alandan biri değildir ?

Soru 2:

Bir bireyin ve ailenin, problemli ya da sıkıntılı düşünce, his, davranış ve alışkanlıklarını değiştirmek veya düzeltmek için tasarlanmış eylemleri kapsayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Fizyolojik ve biyolojik ihtiyacını gideren insanın hangi gereksinimi ortaya çıkmaktadır?

Soru 4:

Sosyal hizmeti anlamak ve sosyal hizmeti diğer mesleklerden ayırmak için kullanılan anahtar kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Sosyal hizmet uzmanınız analiz ve soruna ilişkin çözüm sürecinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Sosyal hizmetin bilgi çerçevesinin beslediği beş kaynaktan hangisi ilk elden deneyimler ve çoğunlukla konuşulmamış ve az değer biçilmiş bilgileri içerir?

Soru 7:

Bireyin güçlü yönlerini ve sınırlılıklarını bilmek bireyin gereksinimlerini gidermede yol göstermektedir. Olaylara ilişkin fiziksel ve duygusal tepkilerini açıklamak yerine geçmiş ve şimdiki zaman deneyimlerini ifade edip, analiz etmek isteyen birey aşağıda yer alan insanın gelişimsel boyutlarından hangisinin özelliklerini taşımaktadır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uygulamasının amaçlarından biridir?

Soru 9:

İnsanlara yönelik, ırk, cinsiyet, din ve etnisite gibi özelliklerin temelinde ön yargı ve kötü muamelenin olmasına ne ad verilir?

Soru 10:

I.Karar aşaması II.Planlama ve hareket aşaması III.Değerlendirilme aşaması IV.Yardımın sonlandırılması aşamasını Yukarıdakilerden hangilerinde sosyal hizmet uygulamasının planlı değişim süreci içerisindeki aşamaları doğru olarak verilmiştir?

Soru 11:

''Profesyonel meslek elemanları durumu uzak bir noktadan ve tarafsızca yöneterek yardım sürecine yeni bir boyut katarlar'' bu yargı aşağıda verilen hangi Sosyal Hizmet Uzmanına Odaklanan İlkeyi destekler.

Soru 12:

Grup çalışmaları yönetme organize etme hangi düzeydeki uygulamalar içinde yer alır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi insanların bireysel farklılıklarından biridir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi müracaatçıda "istendik davranış değişimi oldu mu?", "Yaşanan değişim istenen yönde miydi?" gibi sorulara yanıt arayan sosyal hizmet becerisidir?

Soru 15:

Sosyal hizmet ve değer kavramının ilişkisine ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğru bir ifade değildir?

Soru 16:

"Toplumdaki fonksiyonel bütünleşmeyi engelleyen bir sorun olarak" olarak tanımlanan sosyal sorun aşağıdaki şıklardan hangisinde verilmiştir?

Soru 17:

Engelli bireyler için işe hazırlamayı ve rehabilite edici bakımı kapsayan sosyal hizmet uygulama alanı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Bireyin toplum içerisinde başlıca rolleri olan aile ferdi olmak, ebeveynlik, çalışan olmak, vatandaş olmak gibi rollerini gerçekleştirebilmesi ve beslenme, barınma, sağlık kabul görme ve sosyal destek gibi kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olan görev ve aktiviteleri başarabilme yeteneği tanımlaması aşağıdaki kavramların hangisini ifade etmektedir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi Pawson ve  arkadaşlarının (2003) söz ettiği sosyal hizmetin bilgi çerçevesinin beslendiği kaynaklardan biri değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal politikanın alanlarından biri değildir ?