logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Görüşme Teknikleri

Soru 1:

Problem stres verici, zihinsel karmaşıklığa yol açan, sıkıntılı, bıktırıcı ve başedilmesi zor durum, düşünce, duygu ya da deneyimi iken; güçlük kendiliğinden oluşan,istenmeyen ve çoğu zaman sağduyu yoluyla çözülebilen durum, düşünce, duygu ya da deneyimdir. Bu ayrıma göre aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

Soru 2:

“Bireyin sorunları, fiziksel ve sosyal çevresi ile yaşadığı işlevsel olmayan ilişkilerden kaynaklanmaktadır. Bu yaklaşımda, içsel ve dışsal (çevresel) faktörler birlikte ele alınır” Yukarıdaki ifadede tanımlanan yaklaşım türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Almanca bir sözcük olan “gestalt”ın, dilimizdeki en yakın karşılığı nedir?

Soru 4:

I. Kaynak II. Dinleme III. Alıcı IV. Geri Bildirim V. Gürültü Yukarıdakilerden hangileri iletişim sürecinde yer alan öğelerdendir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi gösterge türlerinden biridir?

Soru 6:

Başvuranın duygularını ifade etmesi için cesaretlendirerek görüşmecinin zaman zaman kendi duygu ve düşüncelerini dile getirmesi temel görüşme becerilerinden hangisine göredir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi kişiler, gruplar ve türler arasında karşılıklı gerçekleşen, mesajların değiş-tokuşu sürecini ifade etmektedir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi görüşme becerilerinden biri değildir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi odak grup görüşmelerinin sağladığı en önemli faydadır?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi görüşmecinin sahip olması gereken temel uygulama ilkelerinden biri değildir?

Soru 11:

Başvuran: Annemin ölümünden sonra hiç kendime gelemedim, sürekli ağlıyorum. Görüşmeci: Bu durum sizi derinden etkilemiş olmalı. Yukarıda verilen örnek aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Soru 12:

Bebeklik döneminin ilk 9 ayında gerçekleşen "bağlanma kuramı" aşağıda yer alan hangi bilim insanı tarafından ortaya atılmıştır?