logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sağlık Kurumları Mevzuatı

Soru 1:

Göçmenlerin sağlığa ilişkin işlerini yapmak hangisini görevidir?

Soru 2:

Gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişileri aşağıdaki kan, kan bileşenleri ve ürünleri ile ilgili hizmet birimlerinden hangisini açıp işletemez?

Soru 3:

Devletin resmi hastaneleri ve belediyelere ait hastaneler dışında kalan özel hastanelerin açılma, kullanma ve kapanma şartları ile teşkilat yapısını düzenlemektedir. Yukarıda hangi kanundan bahsedilmektedir?

Soru 4:

Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi yapacak eğitim kurumlarına eğitim yetkisi vermek ya da bu yetkiyi kaldırmak, uzmanlık dallarında rotasyonları belirlemek, yabancı ülkelerde uzmanlık eğitimi alanların bilimsel değerlendirmelerini yapacak fakülte ve eğitim hastanelerini belirlemek ve tıpta uzmanlık eğitimi ile ilgili görüş bildirmek üzere kurulmuş kurula ne ad verilir?

Soru 5:

I. Muhtarlar II. Özel sektör çalışanları III. Kamu işçileri IV. Çiftçiler V. Esnaflar Yukarıdaki meslek gruplarından hangileri Sağlıkta Dönüşüm Programı Öncesi dönemde BAĞ-KUR sistemi içerisinde yer almaktadır?

Soru 6:

26510 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “5624 sayılı Kan ve Kan Ürünleri Kanunu hangi yıl yürürlüğe girmiştir?

Soru 7:

Aşağıda sıralanan hasta yataklarından hangisi, özel hastanenin toplam hasta yatağına dâhildir?

Soru 8:

Yaşayan kişilerden organ ve doku alınması kapsamında kişinin yaşı en az kaç olmalıdır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi kamu ve çevre sağlığı ile ilgili mevzuatlardan değildir?

Soru 10:

Türkiye’de sağlıkla ilgili mevzuatın temelini oluşturan kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi Sosyal Güvenlik Kurumunun gelirlerinden biri değildir ?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi Sağlık Meslekleri Kurulu'nun üyeleri arasında yer almaktadır?

Soru 13:

I. Harcamaların hangi kaynaklardan karşılanacağı II. Harcamalar için kaynakların nasıl karşılanacağı III. Kaynakların sağlık yatırımlarına yönlendirilmesi IV. İşletmelerde ihtiyaç duyulan fonların sağlanması V. İşletmelerde elde edilen gelir ve kârların dağıtımı Yukarıdakilerden hangileri, sağlık sektöründe makro düzeyde finansman a konu olan ilke ve esaslardandır?

Soru 14:

'Anayasa’daki ilgili hükümlere aykırı olmamak kaydıyla çıkarılan kanunlar ile bu kanunlara aykırı olmamak üzere yürürlüğe konan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, yönetmelik, yönerge, genelge ve diğer yazılı metinlerden oluşur' şeklinde tanımı verilen aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğine göre Aşağıdaki seçeneklerden hangisi tıbbi atıkların yönetimine ilişkin ilkelerden birisi değildir?

Soru 16:

Katı anayasalar yapılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Anayasa’da bazı temel hakların ve özgürlüklerin sınırlanmasının da ancak kanunla yapılabileceği belirtilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi buna örnek olarak verilemez ?

Soru 18:

Bireylerin gelecekte karşılaşabilecekleri sağlık risklerine karşılık, kendilerine ait banka hesaplarına önceden para yatırma ve bu parayı sadece sağlık harcamaları için kullanmaları esasına dayanan sağlık finansmanı yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

24.05.1933 tarih ve 2219 sayılı, devletin resmi hastaneleri ve belediyelere ait hastaneler dışında kalan özel hastanelerin açılma, kullanma ve kapanma şartları ile teşkilat yapısını düzenleyen kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Birden fazla genel cerrahi, iç hastalıkları klinikleri ve kadın hastalıkları ve doğum kliniği bulunan yataklı tedavi kurumlarında uzman ve klinik adedi göz önüne alınarak acil hizmet için kliniklere bütün personeliyle birlikte tutturulan nöbet çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?