logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tıbbi Dokümantasyon

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi sağlık kayıtlarından elde edilen verilerin başlıca kullanım alanlarından biri değildir ?

Soru 2:

Gizlilik derecesi resmi yazışma bölümlerinden hangisinin kapsamındadır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi günümüzde sağlık alanında en yaygın olarak kullanılan sınıflandırma sistemidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi hiyerarşik bir yapı ve 5 basamaklı kodlamaya sahip olan sınıflandırma türüdür?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi 112 acil sağlık hizmetlerinin takibinde ve değerlendirilmesinde kullanılabilecek veri elemanları ve bilgilerden biri değildir ?

Soru 6:

Tıbbî müşahede ve muayene kâğıdı Doktor gözlem formu Hemşire izlem formu Hastanın muayene istek formu Özel hastanelere başvuran her hasta için hasta dosyası düzenlenir. Hasta dosyası içerisinde, asgari olarak yukarıda verilen belgelerden hangilerinin bulunması şarttır?

Soru 7:

I. Veri II. Belge III. Kayıt IV. Enformasyon Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri tıbbi belgeleyicilerin bilmesi gereken terimler arasındadır?

Soru 8:

Sağlık hizmetleri organizasyonlarının, bakım kalitesini artırmak için tasarlanmış bir dizi standardın gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını saptamak üzere bağımsız bir kurum tarafından değerlendirilmesi süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

I. Rapor planının hazırlanması II. Raporun yazılması III. Bilgilerin toplanması IV. Raporun kontrol edilmesi ve imzalanması V. Rapor taslağının yazılması VI. Rapor taslağının gözden geçirilmesi Yukarıda verilen "rapor yazma aşamalarının" doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisinde yer almaktadır?

Soru 10:

Uluslararası Hastalık Sınıflandırması'nın 10. Sürümünde (ICD – 10) kolera hastalığının 3 farklı kod ile daha detaylı tanımlandırıldığı düzey aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Dokümanın kaliteli olması için taşıması gereken özellikler aşağıda verilenlerden hangisi ya da hangileridir? Eksiksiz olmalı Doğru bilgi içermeli ve zamanında kronolojik olarak düzenlenmiş olmalı Kullanılabilir nitelikte olmalı, özellikle toplum sağlığını ilgilendiren salgın gibi durumların önüne geçebilmek için Verilen sağlık hizmetinin kalitesinin ölçülebilmesinde destek olmalı

Soru 12:

Eğitilmiş personel Daimi okuma, yenilikçilik ve kendini geliştirme Geri bildirim değerlendirmesi, sürekli analiz Geriye dönük düzeltme kapasitesi Kaliteli klinik kodlama yapabilmek için gerekenler yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileridir?

Soru 13:

Aşağıdaki alanlardan hangisi CD-10 uzantılı uzmanlığa dayalı uyarlamaların yapıldığı alanlardan değildir?

Soru 14:

Yukarıdakilerden hangileri Klasik Halk sağlığı görüşüne göre bir toplum için en önemli sağlık sorunlarındandır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi doküman hazırlanırken taslak belgenin hazırlanmasından sonra gelen basamaktır?

Soru 16:

Aşağıdaki özelliklerden hangisi yataksız sağlık kuruluşlarının az rastlanan ve alışılmadık durumlar dışında herkese koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri sunması işlevini ifade etmektedir?

Soru 17:

Raporun anlaşılabilmesi belli bir düzen içinde hazırlanmasına rapor hazırlama aşamalarından hangisiyle elde edilir?

Soru 18:

Aşağıda verilenlerden hangisi resmi yazışma bölümlerinden son bölüm içerisindedir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi toplum sağlığı merkezine bağlı bir birimdir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi 112 acil sağlık hizmetlerinin takibinde ve değerlendirilmesinde kullanılabilecek veri elemanlarından değildir ?