logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kamu Personel Hukuku

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Memurun diplomasının memura sağladığı katkılardan biri değildir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi 2547 sayılı Kanun kapsamındaki kamu görevlileri için kınama cezasını gerektiren fiillerden birisidir?

Soru 3:

Memurların yükselme rejimi çerçevesinde hangi yıldan itibaren, üst kademe kamu yöneticilerinin Cumhurbaşkanı’nın kararı ve onayı ile atanması sistemine geçilmiştir?

Soru 4:

KAMU GO¨REVLİLERİ ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 5:

Memurun görev ve sorumlulukları yanında maaş artışının da olması aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilebilir?

Soru 6:

Anayasaya bağlı kurallar çerçevesinde, Adalet Bakanlığı’ndan bağımsız olarak hâkimlerin ve savcıların personel rejimini düzenleyen ve yöneten kurul aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Memurun bulunduğu hiyerarşik düzeyden daha üst düzeye atanması anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aylık derecelerin yükselmesiyle ilgili olarak, bir kademe ilerlemesi uygulanabilmesi için memurun son kaç sene disiplin cezası almamış olması gerekir?

Soru 9:

1982 Anayasası’nın “milletvekili seçilme yeterliliği” kenar başlıklı 76. maddesine göre, aşağıdakilerden hangisi,  görevlerinden çekilmedikçe, aday olamazlar ve milletvekili seçilemezler?

Soru 10:

Memuriyet taban aylığı, hangi tarih ve sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin değişik 1. maddesine göre, 1000 gösterge rakamı üzerinden bütün memurlar ile diğer kamu görevlilerine ödenir, belirtiniz?

Soru 11:

Aynı sınıfta yer alan memurların atamaya yetkili amirlerinin uygun bulması durumunda karşılıklı olarak yer değiştirmelerine ne ad verilir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisinde tam zamanlı ve kısmi zamanlı olmak üzere iki tür personel istihdam edilir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi memurların tarafsızlık ve devlete bağlılık ilkesi gereği getirilen yasaklardan biri değildir?

Soru 14:

Türkiye'de memur maaşlarının somut durumuna ilişkin aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 15:

"İdare ile sözleşmeli personel arasında kurulan hukuki ilişki, ............ sözleşmesi aracılığıyla kurulur." Yukarıdaki boş bırakılan yere gelmesi uygun olan kavram hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi devlet memurları için getirilen yasaklar arasında yer alır?

Soru 17:

Sözleşmeli personel kendi isteğiyle en az kaç ay önce haber vermek kaydıyla sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilir?

Soru 18:

Albaylıktan tuğgeneral/tuğamiral rütbelerine terfiler ile general ve amirallikte bir üst rütbeye terfiler ve atamalar kim tarafından yapılır?

Soru 19:

“Kamusal faaliyetin yürütülmesine atama veya seçilme yoluyla ya da herhangi bir surette sürekli, süreli veya geçici olarak katılan kişidir” Yukarıda tanımı yapılan pozisyon aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Olağandışı derece yükselmesi için, memurlarda bulunması gereken hizmet yılları aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak belirtilmiştir? 1. dereceli kadrolardan ek göstergesi 3200 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, 1. dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, 1. ve 2. dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300’den az olanlar için en az 6 yıl, 1. ve 2. dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300’den az olanlar için en az 10 yıl, 3. ve 4. dereceli kadrolar için en az 8 yıl. 3. ve 4. dereceli kadrolar için en az 4 yıl.