logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sağlık Hukuku

Soru 1:

Aydınlatma yükümlülüğünün belirtilen şartlar dahilinde usulüne uygun yerine getirildiğinin ispatı aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 2:

Vekâlet sözleşmesinin özel nedenler dışında sona erme sebepleri için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? İfa ile sona ermekte İleriye etkili fesih ile sona ermekte Vekillik ve müvekkil sıfatının birleşmesiyle sona ermekte

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi sözleşme için doğrudur?

Soru 4:

Hasta haklarına ilişkin hareketin ilk gelişiminin hangi ülke de başladığı kabul edilmektedir?

Soru 5:

Hekimin hukuki sorumluluğu denildiğinde en çok karşımıza çıkan husus, hekimin nesinden kaynaklanan hukuki sorumluluğudur?

Soru 6:

Hekim eğer bir sağlık kuruluşunda mesleğini icra ediyor ve sağlık hizmeti sunuyorsa bu durumda hasta doğrudan doğruya hekimle değil, kiminle bir hukuki ilişki içine girmektedir?

Soru 7:

Anayasa hükümleri hangi kişi ve kurumları bağlamaktadır? Yürütme organını Yasama organını Yargı organını İdare makamlarını

Soru 8:

I. Her insan, ayrımcılık yapılmaksızın yeterli tıbbi bakım görme hakkına sahiptir. II.  Hasta her zaman yararına en uygun biçimde tedavi edilmelidir III.  Uygulanan tedavi genel kabul gören tıbbi ilkelere uygun olmalıdır. IV. Hastalar  tıbbi hizmetlerde kalitenin sağlanmasında sorumluluklarını kabul etmelidir Aşağıdakilerden hangisinde Bali Bildirgesi'nde hastaların kaliteli tıbbi bakım hakkına ilişkin düzenlemeler bir arada verilmiştir?

Soru 9:

“Biyoloji ve Tıbbın Uygulanması Bakımından İnsan Hakları ve İnsan Haysiyetinin Korunması Sözleşmesi; İnsan Hakları ve Biyotıp Sözleşmesi” Avrupa Konseyi bünyesinde ne zaman imzaya açılmıştır?

Soru 10:

Hukukun temel kaynaklarında ve insan hakları temelinde hangi hak kutsal bir hak olarak kabul edilmektedir ?

Soru 11:

I. Tıbbi müdahalede kişinin sadece fiziki hastalığı tedavi edilmeye çalışılır II. Tıbbi müdahalenin tıp bilimince genel kabul görmüş kural ve esaslara uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekir III. Tıbbi müdahalenin tıp mesleğini icraya yetkili kişilerce icra edilmesi gerekir Tıbbi müdahaleye ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 12:

Vekâlet sözleşmesinde hasta, aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

Soru 13:

Türkiye hangi tarihte Dünya Sağlık Örgütüne üye olmuştur?

Soru 14:

Vekalet sözleşmesi aşağıdaki hangi kanun kapsamında hüküm bulmuştur?

Soru 15:

Tıp ve hukukun ortak paydalarından en önemlisi nedir ?

Soru 16:

I. Banka borcu II. Sadakat ve Özen Borcu III. Isi Bizzat Yapma Borcu IV. Vekilin Hesap Verme Borcu Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri Vekâlet sözleşmesinde vekilin borçlarındandır?

Soru 17:

“Hasta Haklarına İlişkin Avrupa Statüsü Sözleşmesi” 2002 yılında nerde kabul edilmiştir?

Soru 18:

Hekim tarafından azami derecede özenin gösterilmesi, tıbbi müdahalenin hatasız yapılmasına rağmen yapılan müdahale sonucu meydana gelebilecek muhtemel daimi veya geçici yan etkiler hakkında hastanın aydınlatılmasına ne ad verilir?

Soru 19:

Vekâlet sözleşmesi aşağıda belirtilen özelliklerin hangilerini taşımaktadır ? Rızai bir sözleşmedir. Kural olarak herhangi bir şekle tabi değildir. Borç doğuran bir sözleşmedir. Taraflardan en az birinin bir borç altına girdiği sözleşmedir. Kural olarak eksik iki tarafa borç yükleyen, istisnaen tam iki tarafa borç yükleyen bir sözleşmedir. Hem ani edimli bir sözleşme olabilir hem de sürekli borç ilişkisi doğuran sözleşme özelliği arz edebilir. İş görme borcu doğuran sözleşmedir.

Soru 20:

Türkiye Cumhuriyeti devletinde hasta tedavisi yapılabilecek olan kişiler için aranacak şartlar aşağıdakilerden hangisidir?