logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İtibar Yönetimi

Soru 1:

İtibar ölçümlerinde yer alan kriterler de ham madde veya girdi olarak tanımladığımız ama aslında “içinde saygı barındıran” bu hususları sorguluyor. İşte bu sürecin sonucunda ortaya çıkan tablodaki puanlar yüksekse toplum bu performansı “........” ile ödüllendiriyor. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşagıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Soru 2:

I. Şirket aşırı derecede finansal sonuçlara odaklı olduğundan kararlar finansal getirisi yüksek odaklı verilir. Finansal başarılar her zaman itibar riski taşır! II. Şirket itibarı bir felsefe değil bir“proje” olarak görür. Durum böyle olunca da itibar yönetimi adı altında yapılacak işler “teknik bir proje” olarak değerlendirilir. İtibarlı olmak iddiasıyla yapılmak istenen projelerin kendisi birer itibar riskidir! III. Kurumsal sosyal sorumlulukla ilgili kaynak ayırmak, proje yapmak ya da sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek olmak “itibarın yönetilmesi” şeklinde değerlendirilir. Büyük bir yanılgıdır! IV. İtibarın davranışlara indirgenmiş bir felsefe olduğu içselleştirilmemiştir. Durum böyle olunca da bir santral görevlisinin, resepsiyonistin, satış mümessilinin, şirket dışında toplantı yapan yöneticinin aslında şirketin itibarını temsil etmekte olduğu ile ilgili bir algı yerleşmemiştir. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri itibar krizini irdelediğimiz zaman şirketlerin temel hataları olarak ortaya çıkar?

Soru 3:

ABD’nin Irak’ı işgali nedeniyle başlatılan Amerikan markalarına boykot ve Danimarka'nın İslamiyeti konu alan karikatür krizi nedeniyle İslam ülkelerine ürünlerini pazarlayamamasıyla sonuçlanan boykot örneklerinin ortak yanı nedir?

Soru 4:

İtibar yönetimi açısından bakıldığında bir şirketin ürün ve hizmetlerinin satışları ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 5:

Medya mensuplarının bir şirketin liderliğine, gönderdiği bilgilere güvenip gü - venmediği veya bu şirketi güvenilir bir haber kaynağı olarak değerlendirmesi itibar yönetimi açısından nasıl değerlendirilir?

Soru 6:

Tıp fakültesi öğrencileri için değerlendirilebilecek iş sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Kurumsal itibar yönetimi ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur?

Soru 8:

Bir şirketin itibar skorunun 60-70 aralığında olması (0-100), genel eğilimler dikkate alındığında ne şekilde yorumlanmaktadır?