logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim

Soru 1:

Finans yöneticisinin görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirebilmesi için aşağıdakilerden hangisinde yüksek bilgi düzeyine sahip olması gerekmez?

Soru 2:

Üniversite hastanelerinin organizasyon yapıları incelendiğinde bazı ortak yönleri olduğu bilinmektedir. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yanlış bilgi verilmiştir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi temel finansal amaç olabilir?

Soru 4:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 5:

I. Bütçeler, yılı içinde elde edilecek gelirler ile yapılacak giderleri gösterir.II. Bütçeler, analitik bütçe sınıflandırmasına uygun olarak hazırlanır.III. Bütçeyle verilen harcama yetkisi, mevzuatla düzenlenen görev ve hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla kullanılır.IV. Bütçeler, izleyen iki yılın bütçe tahminleriyle birlikte hazırlanır.V. Tüm gelir ve giderler gayri safi olarak gösterilir.Döner sermaye işletme bütçelerinin hazırlanmasında ve uygulanmasında uyulması gereken ilkeler bazıları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

Soru 6:

Bir sağlık kurumunda çalışan finansal yönetici, I. Etkili finansal planlama yapabilmektedir. II. Aktiflerin yönetimi ile ilgili kararlar alabilmektedir. III. Firmanın gereksinim duyduğu kısa ve uzun vadeli fonları sağlayabilmektedir. IV. Finansal analiz ve denetim konusunda bilgi sahibidir. Yukarıda verilen özelliklere göre bahsedilen finansal yönetici ile ilgili hangi çıkarıma varılabilir?

Soru 7:

TBMM bütçe görüşmelerini en fazla kaç gün içerisinde sonlandırmak zorundadır?

Soru 8:

8. I. Sağlık kurumunun gelecekte belli bir zaman süresi içerisinde ihtiyaç duyacağı nakit miktarı bilinmektedir II.Sağlık kurumunun ihtiyaç duyacağı nakitler her defasında borç alınarak ya da kurumun diğer kullanım alanlarındaki likit fonlar çekilerek karşılanacaktır III. Toplam nakit ihtiyacı eşit zaman aralıklarında ve eşit tutarlarda kullanılabilecektir. Yukarıda verilen ifadelerden hangisi Baumol Modeli temel varsayımlarıdır?

Soru 9:

I. Genel ve özel bütçeler gelecek yılı ve izleyen iki yılı kapsayacak şekilde üç yıllık olarak hazırlanır.II. Bütçe hazırlama süreci Kalkınma Bakanlığı’nın hazırladığı orta vadeli programı Bakanlar Kurulunun en geç Eylül ayının ilk haftası sonuna kadar kabul etmesiyle başlar.III. Orta vadeli program aynı gün içinde Resmi Gazetede yayımlanır.IV. Kamu kurumlarının bütçe hazırlıklarını yönlendirmek üzere; Maliye Bakanlığı çeşitli rehberler hazırlayarak en geç Eylül ayının on beşine kadar Resmi Gazetede yayımlar.Genel ve özel bütçenin hazırlık aşaması ile ilgili yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 10:

İşletme bütçesi hangi sağlık kuruluşlarında kullanılmaktadır?

Soru 11:

Kamu sağlık kurumunun alacaklıları tarafından geçerli bir mazerete dayanmaksızın, yazılı talep edilmediğinden veya belgeleri verilmediğinden dolayı ödenemeyen borçların zamanaşımı süresi kaç yıldır?

Soru 12:

Döner sermaye işletmesi yürütme kurulu kaç kişiden oluşmaktadır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi strateji geliştirme daire başkanlığının alt birimlerinden biri değildir?

Soru 14:

Bütün çalışanların ve diğer insanların kurumu tanıması ve kurum hakkında bilgi sahibi olması için yapılması gereken örgütlenme aşaması aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi finansal piyasayı oluşturan kısımlar arasında yer almaz?

Soru 16:

Sağlık kurumunun bütçe dönemi içerisinde sağlık hizmeti üretim faaliyeti dışındaki diğer faaliyetler nedeniyle katlanılan giderlerinin bütçelenmesine ne ad verilir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi ek finansal tablolar içerisinde yer almaz?

Soru 18:

Kamu üniversitelerine ait hastaneler hangi bütçe sistemi içinde yer almaktadır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi planlama düzeylerine göre plan çeşitlerinden birisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi sağlık kurumlarının nakit bulundurma nedenlerinden biridir?