logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tıbbi Dokümantasyon

Soru 1:

Belge niteliği taşıdığı için yasal işlemlerde hukukun korunmasına delil oluşturmak Hasta tedavi sürecinin bütün kayıtlarını göreceğimiz için, tedavi sürecine katkı sağlamak, tedaviyi yönlendirmek Adli mercilerin çalışmalarında delil olmak Araştırmacıların tıbbi ve idari konularda yapacağı çalışmalara kaynak oluşturmak Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri dokümantasyonun kalitesinin önemleri arasında yer almaktadır?

Soru 2:

Bir üniversite hastanesi dokümantasyon çerçevesinin belirlenmesinde genel mevzuatının yanı sıra aşağıdakilerden hangisi belirleyici olur?

Soru 3:

Bilginin en etkin şekilde kullanımına imkân verir. Belgeye işlem yapma sürecini hem iyileştirir, hem de hızlandırır. Yazışmalar standartlaştırılmış olur. Doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azalır. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri EBYS'nin faydaları arasındadır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi Tıbbi Dokümantasyonun amacı değildir?

Soru 5:

I.Verilen sağlık hizmetinin kalitesinin ölçülebilmesinde destek olmalı II.Araştırma ve bilimsel çalışmalara kaynak niteliğinde olmalı III.Dokümanlar kişilerin yetkileri çerçevesinde ulaşılabileceği şekilde açık olmalı IV.Yasal zorunluluklara cevap verebilecek nitelikte olmalı V.Kişisel bilgilerin gizliliği ve güvenliliği sağlanmalı Dokümanların kalitesini etkileyen özellikler  yukarıda verilen maddelerden hangileridir?

Soru 6:

2011 yılında, Sağlıkta Dönüşüm Programının hedefleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı, tüm birinci basamak sağlık hizmetlerinin yürütülmesi görevi 112 acil sağlık hizmetleri hariç hangi kuruma verilmiştir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi elektronik hasta kayıt sisteminin zayıf yönlerinden birini ifade etmektedir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi ilaç kullanım raporlarıyla ilgili doğrudur?

Soru 9:

Tıp Fakültesi Hastanelerinde çekirdek eğitim programları ilgili arşivlerde kaç yıl boyunca saklanmalıdır?

Soru 10:

Hastaların yaralıların ve sağlığından şüphe edenlerin sağlık kurumuna müracaat ettikten sonra, kurumdan ayrılana kadar hastalığı ile ilgili tutulan tanı ve tedaviye yönelik her türlü yazı, resim, röntgen filmi, bilgisayar çıktısı veya elektronik ortamda tutulan her türlü tıbbi bilgi ve dökümana ne ad verilir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi belge hizmeti sunan kurumlardan değildir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi elektronik hasta kayıt sisteminin zayıf olduğu noktalardan birisidir?

Soru 13:

Basit iki eksenli yapı üzerine kurulu olup bir eksende her birisi bir harften oluşan vücut sistemlerine dayalı 17 bölüm ve ikinci eksen olarak da iki rakamlı sayısal başlıkları içeren birbirinin aynısı yedi bileşenden oluşan sınıflandırma aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi Hemoglobinopati Tanı Birimi görevlerindendir?

Soru 15:

Günümüzde sağlık alanında en yaygın olarak kullanılan ve yapısında 4 düzey bulunan sınıflandırma sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

İyi bir dökümasyon hazırlamak için olması gereken en temel yaklaşım aşağıdakilderden hangisidir?

Soru 17:

Üniversite hastanelerinin hasta dosyaları arşivi organizasyon şeması dikkate alındığında dosyalama bölümü aşağıdakilerden hangisine bağlı olarak çalışmaktadır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi 112 acil sağlık hizmetlerinin takibinde ve değerlendirilmesinde kullanılabilecek veri elemanlarından değildir?

Soru 19:

ICD sınıflandırmasın yapısında kaç adet düzey bulunmaktadır?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi toplum sağlığı merkezinde çalışan bir tıbbi sekreterin görevleri arasında değildir?