logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tıbbi Dokümantasyon

Soru 1:

Tıbbi raporları yazmak Tıbbi raporların onaylanmasını sağlamak Tıbbi raporları ilgili yerlere kaydetmek Tıbbi raporları dosyalarına yerleştirmek Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri tıbbi sekreterlerin raporlar konusundaki sorumlulukları arasındadır?

Soru 2:

Sağlık kurumlarına müracaat eden hastalara, sağlık kurumunda kaldıkları süre içerisinde yapılan muayene, teşhis, tedavi ve bakımları ile ilgili işlemlere ait kayıtların elektronik ortamda tutulması ile oluşturulan dosyalara ne ad verilir?

Soru 3:

Hasta dosyalarının bulunduğu bölümlerdeki sıcaklık kaç derece olmalıdır?

Soru 4:

İlk elektronik hasta kaydı nerede geliştirilmiştir?

Soru 5:

Toplum sağlığı merkezleri bünyesinde belirli bir hizmeti yoğun olarak sunmak üzere kurulan birime ....................denir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Soru 6:

Ülkemize ilk defa internet ortamında hizmet veren aktörler belirlenmiş ve bu aktörlerin yükümlülükleri ile hukuki sorumlulukları düzenlenen hukuki kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

ICD 10’da kullanılan simgeler ve eklerden hangisi hastalık tablosunu ön planda tutan, hastalığın etkilediği vücut bölgesine yönelik koddur?

Soru 8:

Tıbbi raporları yazmak Tıbbi raporların onaylanmasını sağlamak Tıbbi raporları ilgili yerlere kaydetmek Tıbbi raporları dosyalarına yerleştirmek Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri tıbbi sekreterlerin raporlar konusundaki sorumlulukları arasında yer almaktadır?

Soru 9:

Sigortalılara tedavilerinin gerektirdiği istirahat raporu tanzim edilirken hekim, bir defada en çok kaç gün rapor verebilir?

Soru 10:

Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Birimi ile ilgili istenebilecek bazı formlardandır?

Soru 11:

Tüm hastane ve aile hekimlerinin, sundukları sağlık hizmetleri ve hastaları ile ilgili bilgileri kayıt altına aldıkları sisteme ne ad verilir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi tıbbi dokümanların niteliksel analizinin bileşenlerindendir?

Soru 13:

Hasta dosyalarının  "sağlık kurumunun hizmet kalitesi, personel yeterliliği, personel eğitimlerinin denetim ve kontrolü" hangi kullanım alanı için geçerlidir?

Soru 14:

Muayenehanesinde hizmet veren bağımsız doktorlar ve hastaların tıbbi müdahalelerden kaynaklanan uyuşmazlıkları hangi mahkemede görülmektedir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi toplum sağlığı merkezi bünyesinde bulunabilecek birimlerden değildir?

Soru 16:

Resmi yazışmalarda paraf nerede yer almaktadır?

Soru 17:

Ön Otopsi Raporu ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur ?

Soru 18:

Erken tanı hizmetleri aşağıdakilerden hangisinin kapsamına girmektedir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi tıbbi dokümanların niceliksel analizinin bileşenlerindendir?

Soru 20:

I. 15 yasından büyük özürlülere düzenlenecek olan raporlarda, özürlünün fotoğrafının bulunması zorunlu değildir. II. Özürlü sağlık kurulu raporu formunun tüm bölümlerinin eksiksiz olarak doldurulması gerekir. III. Özre ilişkin klinik bulgular, radyolojik tetkikler ve laboratuar bilgileri raporun arka yüzündeki ilgili bolüme özetlenerek yazılır. IV. Özürlü sağlık kurulu raporları ilgili kişilerce mutlaka imzalanır. V.   Poliklinik muayene tarihi, poliklinik kayıt numarası yazılmak suretiyle, bulgular ve teşhis ayrıntılı olarak yazılıp imza edilir. Yukarıdaki bilgilerden hangisi/hangileri özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması ile ilgili doğrudur?