logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tıbbi Dokümantasyon

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi 'Tıp ve Veteriner Hekimlikte Sistematik Terminoloji' nin kısaltmasıdır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi sağlık kayıtlarından elde edilen verilerin başlıca kullanım alanları arasında yer almaz?

Soru 3:

Sağlık kurum ve kuruluşlarına başvuran hasta, yaralı, hamile ve kontrole gelen kişilerin sağlık kurumlarında kaldıkları süre içerisinde teşhis, tedavi ve bakımları ile ilgili olarak yapılan çalışmalardan elde edilen bilgileri kapsamına alan belgelerin bilimsel kurallara uygun olarak düzenlenmesi sonucu elde edilen belge topluluğuna ne ad verilmektedir?

Soru 4:

Tüm hastane ve aile hekimlerinin sundukları sağlık hizmetleri ve hastaları ile ilgili bilgileri kayıt altına aldıkları sisteme ne ad verilir?

Soru 5:

I.Çok gizli yazılar çift zarf ile gönderilir. II.İç zarfa yazı konulur, zarfın kapanma yerlerine hazırlayanın parafları atılır ve saydam bant ile paraflar örtülecek şekilde zarf kapatılır. III.Dış zarfın üzerine gizlilik derecesi yazılır. IV.İvedilik derecesi varsa dış zarfın üzerine kırmızı renkli olarak belirtilir. Yukarıdakilerden hangileri "çok gizli" gizlilik dereceli yazıların gönderilmesi ile ilgili doğru bir bilgidir?

Soru 6:

Aşağıda verilenlerden hangisi ya da hangileri tıbbi raporlar düzenlenirken dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır? Raporlar eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Hastanın ve raporlarda imzası olan kişilerin kimliklerinin açık olarak yazılması gereklidir. Doğru bilgiler içermeli, yansız ve gerekçeli olmalıdır. Zamanında düzenlenmiş olmalıdır.

Soru 7:

Sağlık evlerinde hangi sağlık personeli mutlaka çalışmalıdır?

Soru 8:

Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde geliştirilen ”Sağlık Bakanlığı Hizmet kalite Standartları” 2005 yılında yaklaşık 100 kriter ile başlamıştır. Bugün bu kriterler kaç tanedir?

Soru 9:

Bir sağlık olayının halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmesi için aşağıda verilenlerden özelliklerden hangisi ya da hangilerini taşımalıdır? Çok kişiyi hastalandırması ve sakat bırakması Toplumda çok kişinin ölümüne sebep olması Çok fazla iş gücü ve ekonomik kayıplara sebep olması

Soru 10:

İyi tasarlanmış veri formları Verimsiz çalışan kayıt personeli Kayıtlarla ilgili kararların eksik veya yetersiz uygulanması Kayıtların zamanında yapılmaması Veri kalitesinin, veri toplanması ihtiyacının ve verinin gerekliliğinin çalışanlar tarafından anlaşılmaması Yukarıda yer alan maddelerden hangisi/hangileri tıbbi dokümanda düşük veri kalitesi nedenlerindendir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Birimindeki Tıbbi Dokümanlardan birisidir?

Soru 12:

Kan imha defteri kurum arşivinde kaç yıl saklanmak zorundadır?

Soru 13:

Aile hekimlerinin tıbbi dokümantasyonu ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

I.Hasta, hasta yakını ve üçüncü kişilerin bilmesi gerekenleri onlara aktarmak II.Ortaya çıkabilecek hukuki durumlara karşı önlem almak III.Sağlık çalışanlarını eğitmek IV.Sağlık kurumundaki ana ve alt süreçlerin tüm iş görenlere duyurulmasını sağlamak V.Sistemdeki mevcut tüm dokümanlar toplamak Yukarıda verilen maddelerden hangileri Tıbbi Dokümantasyonun amacını ifade etmektedir?

Soru 15:

Toplum içerisinde var olan genetik bozuklukların tespiti, evli çiftlerin taraması ve hasta bireylere genetik rehberlik hizmeti veren birim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

I. Çok gizli yazılar çift zarf ile gönderilir. II. Yazının gizli olduğu ile ilgili ibare dış zarfa sağ üst köşeye gelecek biçimde kırmızı renkle belirtilir. III. İç zarfın kapanma yerlerine hazırlayanın parafları atılır ve saydam bant ile paraflar örtülecek şekilde zarf kapatılır. “Çok gizli” gizlilik dereceli yazıların gönderilmesi ile ilgili olarak yukarıda öncüllerden hangisi veya hangileri doğrudur?

Soru 17:

I- Hastanenin bağlı olduğu kurum II-  Kalite sistemi uygulayıp/uygulamadığı III- Hastanedeki süreçler ve süreçlerin karmaşıklık derecesi IV- Kurum kültürü Hastanelerde kullanılan dokümanların türlerini belirleyen farklı etkenler vardır. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri bunlardandır?

Soru 18:

I. Metne paragraf yapılarak başlığın iki-üç cm aşağısından başlanır II.  Kâğıdın sol kenarından 3 cm, sağ kenarından 2 cm boşluk kalacak şekilde yazılır. III.  Makamın bulunduğu yer, makamın sağ altına, makamın son kelimesiyle aynı hizada bitecek şekilde yazılır. IV. Kâğıdın sol tarafında alt alta olmak üzere tarih ve imza bulunmalıdır. V. Kâğıdın sağ tarafına ise “ADRES” kelimesi yazılır ve altı çizilir. Yukarıda verilen bilgilerden hangisi/hangileri dilekçe yazma teknikleri ile ilgili doğrudur?

Soru 19:

Akreditasyonu TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre yapılan, ilgili mevzuatı kapsamında Halk Sağlığı Kurumu tarafından belirlenen klinik ve klinik dışı analizleri gerçekleştiren halk sağlığı laboratuvarları aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

ICD-10 un 3. cildi aşağıdakilerden hangisini içermektedir?