logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Tıbbi Dokümantasyon

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi problem odaklı kayıtları oluşturan bölümlerden birisidir?

Soru 2:

Aşağıdaki tıbbi kayıtlardan hangisinin devlet arşivlerine gönderilmesi zorunludur?

Soru 3:

I. Araştırma yapmak isteyenlere ilk önce “araştırma istek formu” doldurtmak, II.  Kodlama bölümünde kullanılan “hastalık ve ameliyat indeksi”nden yararlanılarak incelenecek hasta dosyalarının numaralarına ulaşmak, III. Araştırılan konu ile ilgili olan hasta dosyalarının belirlenmesi için kodlama bölümü ile iletişime geçmek, IV. Araştırma için dosyalama bölümünden çıkan dosyaların raftaki yerlerine renkli plastik vekil dosyalar ve onların içerisine araştırma bölümünde bulunduğunu belirten “dosya istek fişleri”ni yerleştirmek, Yukarıda tıbbi araştırmalar bölümde yapılan işler ile ilgili verilen bilgilerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi sağlık bilgi sistemleri gelişim sürecinde 2000'li yıllar arasında gerçekleşmiştir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi Elektronik Hasta Kayıt Sisteminin güçlü yönlerinden biri değildir ?

Soru 6:

İnsan sağlığını ilgilendiren konularda yapılan çalışmalar sonucu elde edilen bilgileri düzenli bir biçimde kapsamına alan belgelere .............denir. Yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisiyle doğru olarak tamamlanır?

Soru 7:

"İnsan sağlığı ile ilgili olarak yapılan çeşitli çalışmalardan elde edilen bilgileri düzenli bir biçimde kapsamına alan belgelerin bilimsel kurallara ve ilkelere uygun olarak toplanması, yeniden düzenlenmesi, saklanması ve gereği halinde hizmete sunulması ile ilgili işlemlerin hepsine birden denir." Yukarıda açıklaması verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi elektronik hasta kayıt sisteminin güçlü yönlerinden birini ifade etmektedir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi kodlama ve istatistik bölümünde yapılan işlerden biri değildir?

Soru 10:

Sağlık kurumu yöneticileri Maliye Bakanlığı Arşiv komitesi üyeleri Mimarlar Çalışma Bakanlığı Bir sağlık kurumunun fonksiyonel ve verimli çalışması için hasta dosyaları arşivinin konumu, alan olarak büyüklüğü ve mimari yapı özelliklerinin tespiti ve planlaması yukarıdakilerden hangileri tarafından yapılmaktadır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi hasta dosyaları arşivlerinde uygulanan modellerden biri olan merkezi örgüt modeli ile ilgili söylenemez ?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi hasta dosyalarının hasta yönünden önemlerinden değildir ?

Soru 13:

Devlet hizmetleri Mahkemeler Emniyet soruşturmaları Sigorta kurumları Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri hasta dosyalarının kullanıcıları ve kullanım alanları arasındadır?

Soru 14:

I.Hastane arşivleri II.Kurum arşivleri III.Kütüphaneler IV.Sağlık hizmetleri V.Müzeler Yukarıda verilen kurumlardan hangileri belge hizmeti sunmaktadır?

Soru 15:

Günlük iş ve işlemlerin yönetimi Rekabet edebilme stratejilerini planlama Bilgi dağıtım kontrolü Veri miktarının işlenmesi Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri hastane bilgi sistemlerine ihtiyaç duymanın nedenleri arasındadır?

Soru 16:

Tıp fakültesi hastanelerinde Adli rapor dosyası kurum arşivinde ne kadar süre saklanır?

Soru 17:

Sağlık kurumlarındaki tıbbi kayıtların tutulması ve saklanması ile ilgili aşağıdaki ifadelerin hangisi yanlıştır?

Soru 18:

Hasta dosyaları arşivlerinin daha fonksiyonel bir hizmet verebilmeleri için, bünyelerinde bazı bölümlere yer vermeleri gerekir. arşivde belirli sistemlere göre raflara sıralanmasını, istenilen dosyaların raflardan alınarak ilgililere zimmet karşılığında teslim edilmesini ve işi biten dosyanın tekrar raflarda saklanmasını ve korunmasını sağlayan bölüm hangisidir?

Soru 19:

Seçeneklerden hangisi format ile ilgili problemler arasında sayılabilir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Tıbbi Kayıt Ve Arşiv Hizmetleri Yönergesine Göre (md.12) hasta dosyasında bulunması gereken belgelerden birisi değildir?