logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tıbbi Dokümantasyon

Soru 1:

ICD 10’da bir hastalığın etiyolojisini ya da altta yatan nedeni açıklayan kodu ifade eden simge aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden  hangileri aile sağlığı elemanının Halk Sağlığı Kurumu tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde görev, yetki ve sorumlulukları arasında yer alır? I. Kişilerin hayati bulgularını ölçüp kaydetmesi II. Kayıtlı kişilerin yılda en az bir defa değerlendirilmesi III. Tıbbi alet, malzeme ve cihazların hizmete hazır bulundurulması. IV. Sağlık raporu, sevk evrakı, reçete ve sair belgelerin düzenlenmesi

Soru 3:

Sağlık hizmetlerinin karşılaştırılması Sağlık politikalarının geliştirilmesi Sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi Maliyet hesaplamaları Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri sağlıkla ilişkili veri kodlamaların kullanım alanları arasındadır?

Soru 4:

İlk kez, hangi sınıflandırma ile sağlık hizmet sunucuları tek bir sınıflandırma kullanarak sağlık hizmetlerinin üç önemli elementini, başvuru nedenlerini, teşhis ve sağlık problemleri ve bakım sürecini sınıflandırılabilecek duruma gelmişlerdir?

Soru 5:

Kişileri hastalanmaktan, yaralanmaktan, sakat kalmaktan ve erken ölümden korumak amacıyla verilen sağlık hizmetlerine ne ad verilir?

Soru 6:

Eksiklikleri belirlemek için tıbbi dokümantasyonda belirlenmiş alanların gözden geçirilmesi, nasıl adlandırılır?

Soru 7:

I. Çalıştığı bölümdeki her türlü kurum içi ve kurum dışı yazışmaları yapmak II. Tek imzalı hekim raporu ve sağlık kurulu (heyet) raporu yazmak III. Epikriz (hasta çıkış özeti) yazmak Yukarıda verilen öncüllerden hangisi veya hangileri tıbbi sekreterlerin yazışma ve raporlama ile ilgili görevlerindendir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi Toplum sağlığı merkezine bağlı birimlerden değildir ?

Soru 9:

I.Evli çiftlerin taramasını yaparak taşıyıcı belgesi verir. II.Bölgesinde hasta sayısı, taşıyıcı sıklığı ve benzeri yönlerden durum tespitini yapar. III.Eğitilmiş sağlık personelinin yardımı ile halk eğitimleri yaparak toplumu bilinçlendirir. IV.Konu ile ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak halk eğitimi, okul eğitimi, toplum taraması faaliyetlerini gerçekleştirir. Yukarıda Toplum Sağlığı Merkezi ve Bağlı Birimler Yönetmeliği kapsamında toplum sağlığı bünyesinde olan hangi birimin görevlerinden bahsedilmektedir?

Soru 10:

"Hastaların yaralıların ve sağlığından şüphe edenlerin sağlık kurumuna müracaat ettikten sonra, kurumdan ayrılana kadar hastalığı ile ilgili tutulan tanı ve tedaviye yönelik her türlü yazı, resim, röntgen filmi, bilgisayar çıktısı veya elektronik ortamda tutulan her türlü tıbbi dokümandır" cümlesiyle tanımlanan aşağıdakilderden hangisidir?

Soru 11:

Aile sağlığı merkezinde görevli aile hekiminin görev, yetki ve sorumlulukları düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi sağlık kayıtlarından elde edilen verilerin başlıca kullanım alanlarından değildir?

Soru 13:

ICD-10, 5 düzeyden oluşmaktadır. Aşağıdaki hastalıklardan hangisi ikinci düzeyde bulunmaktadır?

Soru 14:

I.Rapor planının hazırlanması II.Raporun kontrol edilmesi ve imzalanması III.Rapor taslağının gözden geçirilmesi IV.Raporun yazılması V.Bilgilerin toplanması VI.Rapor taslağının yazılması Yukarıda verilen rapor yazma aşamaları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?

Soru 15:

ICD 10'da Yıldız Simgesi (*) aşağıdaki durumlardan hangisi için kullanılmaktadır?

Soru 16:

Bireysel çalışma Geriye dönük düzeltme kapasitesi Yarı zamanlı çalışma Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kaliteli bir klinik kodlama yapabilmek için gereklidir?

Soru 17:

Mevsimsel tarım işçileri, mülteciler gibi temel sağlık hizmetlerine kolay ulaşamayan gruplara verilen sağlık hizmetine ne ad verilir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi aile sağlığı elemanının görev, yetki ve sorumlulukları arasında yer almaktadır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi aile hekiminin danışmanlık ile ilgili görevlerindendir?

Soru 20:

I. Yeteri kadar ve temiz su sağlanması II. Aile planlaması III. Beslenmenin iyileştirilmesi IV. Konut sağlığı V. İlaçla koruma Yukarıdakilerden hangisi/hangileri çevreye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri arasında yer almaktadır?