logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Tıbbi İstatistik

Soru 1:

Gözlem-Sistematik veri toplama Görüşme-Özel veri toplama Anket-Özel veri toplama Kayıtlar-Sistematik veri toplama Sayım-Özel veri toplama Yukarıda verilen eşleşmelerden hangileri doğrudur?

Soru 2:

Tanımlanan ana kütleden onu ilgilenilen değişkenler bakımından temsil eden sınırlı sayıda birimin belirli yöntemler kullanılarak seçilmesi ile ana kütle için tahmine dayalı bilgi edinme işlemine ne ad verilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi olasılıklı örnekleme yöntemlerinden biridir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi anakütlenin hem zaman bakımından hem de mekan bakımından sınırlanmasına örnek teşkil eder?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi örnekleme sürecinin aşamaları arasında yer almaz?

Soru 6:

Z, standart normal dağılıma sahip bir değişken olduğuna göre, P(0 < Z < 2.58) olasılığı kaçtır?

Soru 7:

Bir tesadüfi deneyin sonuçlarından her birine ne ad verilir?

Soru 8:

Tanımlanan sonlu ana kütle heterojen özelliklere sahip birimlerden oluşuyorsa ve bu ana kütleden örneklem seçimi yapılacaksa hangi örnekleme yöntemi tercih edilmelidir?

Soru 9:

Aşağıdaki hangi durumda örneklem istatistiğinden yararlanarak µ hakkında daha az hatalı, daha güvenilir bilgi üretmek mümkün olur.

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi olasılıklı olmayan örnekleme yöntemlerinden biridir?

Soru 11:

Belirlilik katsayısı (r 2 ) ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 12:

Bağımsız değişkendeki bir birimlik değişimin, bağımlı değişken üzerindeki artış veya azalış olarak yaptığı etkiyi gösteren katsayıya ne ad verilir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi doğal olmayan birimdir?

Soru 14:

“Neden” niteliğindeki değişkene ne ad verilir?

Soru 15:

Merkezi limit teoremine göre, ana kütlenin dağılım şekli ne olursa olsun, ortalamanın örnekleme dağılımının normal dağılıma yaklaşabilmesi için yeterli örneklem hacmi uygulamada en az kaç birim olarak kabul edilir?

Soru 16:

Korelasyon katsayısı r=0,75 olan iki değişken arasındaki ilişki ile ilgili olarak verilen ifadelerden hangisi doğrudur? I-Değişkenler arasında hiçbir ilişki yoktur. II-Değişkenler arasında aynı yönlü ilişki vardır. III-Değişkenler arasında ters yönlü güçlü ilişki vardır. IV-Değişkenler arasında aynı yönlü güçlü ilişki vardır. V-Değişkenler arasında ters yönlü zayıf ilişki vardır. VI-Değişkenler arasında aynı yönlü zayıf ilişki vardır.

Soru 17:

Meydana gelme olasılığının sayısal değeri 1 olan olaya ne denir?

Soru 18:

Örneklem seçimi yaparken tesadüfi olarak evrenden seçilen herhangi bir birimin ikinci çekilişte de seçilme şansı verme aşağıdakilerde hangisinde yapılır?

Soru 19:

Tek-Yönlü Varyans Analizi'nde hangi test kullanılır?

Soru 20:

x bağımsız ve y bağımlı değişkenlerine ilişkin yukarıda verilen hesaplamalara göre regresyon doğrusu denkleminin eğim katsayısı değeri kaçtır?