logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Kurumsal İletişim

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Kurumsal kültür tanımlarında ortaya çıkan ortak tanım özelliklerinden biri değildir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi kurumsallaşmış işletmelerin özelliklerinden değildir?

Soru 3:

Eski Türklerde toplumsal düzenin kurgulanmasında boy, meslek ve hiyerarşik yapıda belirleyici bir işaret ve simge sistemi olarak kullanılmış ve hâlâ kullanılmaya devam eden göstergeye ne ad verilmektedir?

Soru 4:

“İletişim, birbirlerine ortamlarındaki nesneler, olaylar ile ilgili değişmeleri haber veren bunlara ilişkin bilgilerini birbirlerine aktaran, aynı olgular, nesneler ve sorunlar karşısında benzer yaşam deneyimlerinden kaynaklanan, benzer duygular taşıyıp bunları birbirine ifade eden insanların oluşturduğu topluluk ya da toplum yaşamı içinde gerçekleştirilen tutum, yargı, düşünce, duygu bildirişimleridir” tanımı aşağıda adı verilen kişilerden hangisine aittir?

Soru 5:

Bir toplumda yaşayan bütün insanları ilgilendiren davranışları düzenleyen kurumlara ne ad verilir?

Soru 6:

Kurumsal kimlik oluşturma sürecinde ilk olarak yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangileri amblem/logo veya logotyp tasarımında bir üslup, bir görsel fikir yaratılırken dikkat edilmesi gereken kuralları içermektedir? içerisinde bulunulan tarihi ve kültürel özellikler dikkate alınmalıdır. Üslup, çizgi, harf ve renk gibi biçimsel özellikleri ile fark yaratmalıdır. Hedef kitle tarafından doğrudan, kolay ve hızlı bir şekilde algılanabilmelidir. Çok fazla sayıda renk kullanılmamalıdır. Mesaj imge bütünlüğü tam anlamı ile sağlanmış olmalıdır.

Soru 8:

Bir organizasyonun başarısının ölçütü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Newstrom ve Davis kurum kültürünün özelliklerini dört başlık altında toplamaktadır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bunlardan biridir?

Soru 10:

Birden fazla harf karakterinin sözcük halinde okunacak biçimde bir araya getirilmesiyle oluşturulan ve bir ürün, kuruluş ya da hizmeti tanıtan simgesel grafik tasarım ürünü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi amblem tanımıdır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi zihinde tasarlanan ve gerçekleşmesi özlenen şey, duyu organlarının dıştan algıladığı bir nesnenin bilince yansıyan benzeri, bir uyaran söz konusu olmaksızın bilinçte beliren nesne ve olaylar, hayal, imaj olarak tanımlanmaktadır?

Soru 13:

Yönetsel gücün bireyler arasında paylaştırılmış olup uzmanlığa dayanan kültür aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Amblem ve logo yapılarının birlikte kullanıldığı simgesel grafik tasarım ürünü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Amblem/logo veya logotype tasarımında bir üslup, bir görsel fikir yaratılırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli kurallar bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu kurallardan biri değildir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi dijital teknolojide kullanılan üç temel ışık renginin kısaltmasıdır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi bir kurum için kurum kimliği stratejisi geliştirme nedenlerinden değildir?

Soru 18:

Yukarıda verilen örnek görsel kimlik unsurlarından hangisini temsil etmektedir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi organizasyonun içindeki güçlü ve zayıf yanları ve dış çevredeki fırsatları ve tehditleri ortaya koymayı amaçlamaktadır?

Soru 20:

Newstrom ve Davis'in kurum kültürünün özellikleri ile ilgili tanımları için aşağıdakilerden hangileri söylenebilir? I) Kurumlar kar taneleri ve parmak izleri gibi biriciktir. II) Kurum kültürü zaman içerisinde yavaş değiştiği için dengeli bir yapı içerisindedir. III) Kurum kültürü homojen bir yapıdadır. IV) Kültür, kurumun amaçları, endüstri, rekabetin doğası ve diğer çevresel faktörlere bağlıdır.