logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İletişim Bilgisi

Soru 1:

Bir toplumda bireysel yaşam ile kolektif yaşam arasında hüküm süren ilişkiyi tanımlayan kültürel boyut aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Yüksek bağlamlı kültürlerde iletişim nasıl gerçekleşir?

Soru 3:

Sembollerin dilbilgisi kurallarını içerecek şekilde düzenlendiği kodlara "sözel kodlar" denir. Aşağıdakilerden hangisi bir sözel kod olarak değerlendirilebilir?

Soru 4:

E-postayı kullanarak iletişim kurarken uyulması gereken kurallardan  aşağıdaki hangisi yanlış bilgidir?

Soru 5:

Birbirine benzer insanlardan oluşan bir yığın ya da aralarında güçlü iletişim ve etkileşim ilişkisi olmayan insanlardan oluşan bir topluluğu niteleyen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi ortaklaşalık özelliklerinden biridir?

Soru 7:

Bu kurama göre konuşma ilkel insanın coşkusal duygusal deneysel yaşamı ile ilgili rastgele eyleminden ortaya çıkmıştır. Burada tanımı yapılan konuşmanın doğuşu ile ilgili kuram aşağıdaki şıkların hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 8:

Duygularla ilgilidir. Dinleyicilerin duygularını anlayabilme ve yönlendirebilme yetisi olarak düşünülebilir. Burada tanımı yapılan iyibir konuşmacının sahip olmadı gereken özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Trompenaars ve Turner’ın çalışmasına göre kültürel boyutlar diğer bireylerle olan ilişkiler boyutu , zamanla ilişkili boyut ve çevreyle ilişkili boyut olmak üzere üç ana grupta incelenmektedir. Aşağıdakilerden hangisi "diğer bireylerle olan ilişkiler boyutu" nun incelendiği alt gruplarından biri değildir?

Soru 10:

Aynı meslekten iki kiişnin tokalaşması hangi örgütsel dokunma türüne bir örnektir?

Soru 11:

Günümüzde birçok bireyin eş ya da arkadaşlarını, birçoklarının eskiden iyi ilişkileri olan ancak bir süre ayrı kalan tanıdık ya da akrabalarıyla etkileşimlerini çevrim içi iletişim araçları aracılığıyla kurması, güçlendirmesi ve sürdürmesi, çevrim içi iletişimin hayatımızdaki aşağıdaki alanlardan hangisine etki ettiğini göstermektedir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi kültürlerarası iletişimin var olabilmesi için gerekli koşullardan biri değildir ?

Soru 13:

İletileri alan alıcılar çok büyük bir coğrafyaya yayılmış, sayılamayacak kadar fazla insandan oluşmaktadır. Buradan yola çıkarak kitle iletişimine maruz kalan kitlenin temel özellikleri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

"Ağ toplumu" kavramını öne süren kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi, elektronik posta yoluyla bulaşan virüslere karşı alınabilecek önlemler arasında sayılamaz?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi Newhagen ve Rafaeli (1996)’ye göre çevrim içi iletişimi diğer iletişim biçimlerinden ayıran temel özelliklerden değildir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi konuşmanın ve dilin kökeni ile ilgili kuramlar arasında yer almaz ?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi politika gündemini etkileyen faktörlerdendir?

Soru 19:

........., çevresel belirsizliğin üstesinden gelmek için birbirleriyle bağlantılı ilişkiler ağı içindeki mesajların yaratılması ve değiş tokuş sürecidir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdaki kavramlardan hangisi gelirse doğru olur*

Soru 20:

"Bir örgüt, insan-makine ilişkisinden çok daha fazla şeyi ifade etmektedir. İnsanlar sahip olduğu özellikleri ile bir örgütün oluşmasına katkıda bulunurlar." Verilmiş olan bu cümle, hangi örgüt yaklaşımı ile açıklanabilir?