logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İletişim Bilgisi

Soru 1:

"Dijital Göçmenler" olarak adlandırılıan kuşak ya da kuşaklar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi uluslararası iletişim sürecini başlatan unsurlardan biri değildir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi bir örgütün dış halkla ilişkiler etkinliklerinden biri değildir?

Soru 4:

'Astlara uygun koşullar sağlanıp örgütsel amaçların gerçekleşmesinde tüm yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bir çevre yaratılırsa verimli çalışabileceklerdir.' Görüşünü savunan örgütsel iletişim ile ilgili temel yaklaşımlardan hangisidir?

Soru 5:

- Kültürler farklı, birbirinden ayırt edilebilir olmalıdır. - Kültür ve iletişim arasında bir ilişki olmalıdır. - İletişime katılanlar aynı zamanda bir kültürde yer alan, o kültüre katılanlardır. Yukarıda verilen ifadeler aşağıdakilerden hangisinin var olabilmesi için gerekli koşullardandır?

Soru 6:

I. Evrensellik-Tikelcilik II. İç Yönelimlilik-Dış Yönelimlilik III. Özel-Yaygın Olma IV. Başarı-Övgü Odaklılık Yukarıdakilerden hangileri Trompenaars’ın diğer bireylerle olan ilişkiler boyutuna ait unsurlardır?

Soru 7:

Temsilcileri arasında Maslow da bulunmaktadır. Bu görüşü savunanlara göre, eğer astlara uygun koşullar sağlanıp örgütsel amaçların gerçekleşmesinde tüm yeteneklerini koyabilecekleri bir çevre yaratılırsa verimli çalışabileceklerdir. Yönetici rutin kararlara astın katılmasını teşvik etmekten çok önemli durumlarda onu devreye sokmalıdır. Yukarıda özellikleri verilen örgütsel iletişim yaklaşımı hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangileri bireylerarası iletişimin özelliklerindendir? Yüz yüze ya da teknoloji aracılığıyladır Şimdi ya da araç nedeniyle gecikmiştir Değişen yakınlıkta kişisel ya da resmîdir Değişen yoğunlukta dostça ya da düşmancadır

Soru 9:

I.İlk kez Unix programı hakkında konuşmak ve sistemin aksaklıklarını saptayarak çözüm üretmek amacıyla ortaya çıkmıştır. II.Bugün dünya üzerindeki milyonlarca ağ kullanıcılarının birçok konuda düşüncelerini paylaştığı, yazılar yazdığı, haberler paylaştığı iletişim ortamlarıdır. III. İlk çıktığı dönemlerde Bülten Tahtası ya da kısaca BBS (Bulletin Board System) adıyla anılmıştır. Bu bilgiler aşağıdakilerden hangisi için doğrudur?

Soru 10:

1886 yılında radyo dalgalarının varlığını ve ses titreşimlerinin elektromanyetik alanda ışık hızıyla yayıldığını kanıtlayan bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Hangisi kültürler arası iletişimin var olabilmesi için gerekenlerden birisi değildir?

Soru 12:

Konuşmanın ortaya çıkışını, ilkel insanın birlikte çalışmasına bağlayan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

İnsan ilişkileri yaklaşımı ile birlikte anılan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi, bir gazetede eşik bekçisi olan editörün görev ve sorumluluk alanına girmez?

Soru 15:

I) Bireyler aynı zamanda birkaç grubun üyesidirler. II) Bu grup çevresi için örnek oluşturur aynı zamanda da hayranları ya da taklitçileri bulunur. Yukarıda özellikleri verilen grup türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi örgüt iletişiminin doğasını oluşturan hiyerarşik kuralların içeriğini oluşturur?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişiminin doğasında bulunan öğelerden değildir?

Soru 18:

Hangi anlayışa göre bireyler, gerçek kimlikleri yanında grup içinde kendilerine yeni bir kimlik oluştururlar ve daha çok grup normlarına, bulundukları bağlama bağlı olarak gelişen durumsal normlara uyma eğiliminde olurlar?

Soru 19:

I. Çevrim içi iletişim yüz yüze ortamlardaki kadar etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir. II. Bilgisayar bireyler arası iletişim süreci içinde yetersizdir. III. Bireyler arası etkileşimin etkililiğini ve etkililiğinin derecesinin ölçülmesinde mesajların zaman ve oran bakımından değerlendirilmesi önemlidir. IV. Bilgisayar sosyal bulunurluk duygusunu güçlü vermeyen bir ortam olarak değerlendirilmektedir. Yukarıdakilerden hangileri kişisel bakış açısına ait ifadelerdir?

Soru 20:

I. Yerel kültürlerin tanınması II. Yerel kültürlerin birbirleriyle kurdukları iletişim biçimlerinin ortaya konması III. Ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları giderecek çözüm yollarının saptanması Yukarıdakilerden hangisi/hangileri kültürler arası iletişimin temel çalışma konuları arasındadır?