logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - İletişim Bilgisi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi iletişimin bir özelliğini örneklendirir?

Soru 2:

Açılış bölümünün son parçasıdır. Konuşmanın önemli noktaları ve konuya nasıl yaklaşılacağı açıklanır. Konuşmanın geri kalanın kısaca özetlendiği bölümdür. Konuşmanın gidişatı ile ilgili bir yol haritası sağlar. Yukarıda verilen özelliklerin konuşmanın hangi bölümüne ait olduğu söylenebilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi bireylerarası iletişimin temel unsurlarından biri değildir?

Soru 4:

İletişim süreci kapsamında iletişimi kesintiye uğratan veya engelleyen öğe hangisidir?

Soru 5:

"................ hayvanlardaki iletişim örneklerinden yola çıkarak ilkel insanların da coşkusal tepkilerini dile getirdikleri ünlemlerle konuşmanın başlamış olabileceği görüşünü paylaşanların değerlendirdikleri bir kuramdır." Boşluğa hangisi gelmelidir?

Soru 6:

İletişim bir süreç olarak ele alındığında aşağıdaki seçeneklerden hangisi ile ilgilidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi mekanik araçlara örnek değildir ?

Soru 8:

"................... kuramı diğer dört kuramda olmayan bir kavramı içerir. Bu kavram toplumsal denetim dürtüsüdür." Boşluğa hangisi gelmelidir?

Soru 9:

Konuşmanın neliğini değerlendirirken bize fayda sağlayabilecek boyutlar hangileridir? (Taşer, 2004): I. Fiziksel II. Fizyolojik III. Psikolojik IV. Sosyolojik

Soru 10:

Dil konusunda aşağıda verilen yargılardan hangisi doğru değildir?

Soru 11:

1- Sofistler konuya sosyolojik ve psikolojik açıdan yaklaşmışlardır. 2- Asıl üzerinde durdukları konu dilin günlük toplumsal ve siyasal yaşamda nasıl kullanılacağıdır 3- Sofistlere göre bir dil kuramının asıl işlevi konuşma ya da hitabet sanatının geliştirilmesi olmalıdır. Sofistlerin dile yaklaşımları açısından yukarıdaki ifadelerin hangileri doğrudur?

Soru 12:

Bireylerarası iletişime dair aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 13:

1) İletiler sözel olmalıdır. 2) İletiler yüz yüze iletişimde kullanılır. 3) İletiler sözlü veya sözsüz sembollerden oluşabilir. Yukarıda iletişim sürecinde ileti/mesaj ile ilgili olarak verilenlerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 14:

Aşağıdakilerin hangisi konuşmanın niteliğini sağlayan boyutlardan biri değildir?

Soru 15:

Konuşmanın tanımlanmasında aşağıdaki boyutlardan hangisi ile ses dalgalarının oluşturulması, taşınması ve kulak aracılığıyla algılanması süreci ifade edilmektedir?

Soru 16:

Alıcı tarafından gerçekleştirilen okumaların hangisi kaynağın istediği biçimde gerçekleşmektedir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi bireylerarası iletişimin beş amacından biri değildir?

Soru 18:

Konuşmanın hızı, sesin yüksekliği, ses tonu gibi ses karakteris­tikleri aşağıdaki iletişim davranışlarından hangisinin kapsamına girer?

Soru 19:

Sadakat duygusu, grup dinamiğinin hangi özelliğiyle doğrudan ilgilidir?

Soru 20:

Grup üyelerinin, diğer grup üyelerine ve giderek grubun kendisine hissettikleri sempati düzeyini belirler. Sadakat duygusu arttıkça grubun bir bütün olması da kolaylaşır. Yukarıdaki ifade grup iletişimi dinamiklerinden hangisiyle ilgilidir?