logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Organizasyonlarda Davranış

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi organizasyonların ürün için ilk öncelikli ihtiyaç duydukları girdi olan dış çevre unsurudur?

Soru 2:

Aşağıdaki örgüt kültürü ögelerinden hangisi çalışanların benimsedikleri inanç ve felsefeleri tanımlamak için kullanılır?

Soru 3:

"Bunlar resmi biçimde düzenlenmiş olaylardır ve genelde örgüt üyelerinin önünde sergilenirler." Verilen tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?

Soru 4:

"Çalışanların daha önce dinlediği veya tanık olduğu geçmişteki olaylardır ve kültürel değerleri hatırlatıcı bir görev üstlenmişlerdir." Verilen tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?

Soru 5:

Belli rolleri üstlenmiş olan kişilerin başkalarından belli davranışları talep edebilmeleri üzerine örgütün üyeleri arasında oluşmuş bir anlaşmadan kaynaklanan güç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Geert Hofstede’nin yaptığı çalışma sonucu yönetici ve çalışanları sınıflandırdığı kültürel değerlerden biri değildir ?

Soru 7:

Aşağıdakilerden güç ilişkileri ile ilgili verilmiş özelliklerden hangisi doğrudur?

Soru 8:

Birey, grup veya örgütlerin varmak istedikleri nokta veya elde etmeyi arzuladıkları çıktı üzerinde uyum içinde olmadıklarını algıladıkları zaman ortaya çıkan çatışma aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Belli rolleri üstlenmiş olan kişilerin başkalarından belli davranışları talep edebilmeleri üzerine örgütün üyeleri arasında oluşmuş anlaşmaya ne ad verilir?

Soru 10:

Örgüt kültürünün ortaya çıkmasında önemli faktörler bulunmaktadır. Bunlar hangileridir? I. Örgütün kurucuları ve yaratıcıları, II. Örgütün çevre ile olan etkileşimi ve deneyimleri, III. Örgütün üyelerinin örgütle ve birbirleriyle ile olan etkileşimleridir.

Soru 11:

I. Örgütün içinde yer aldığı binanın yapısı II. Örgütün iç dizaynı III. İnsanların oturuş biçimleri Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri fiziksel yapı başlığı adı altında ele alınabilir?

Soru 12:

Geleneksel yaklaşımı yansıtan, bürokratik yapılanmanın önemsendiği, emir komutanın değer bulduğu organizasyon yapısına ne ad verilir?

Soru 13:

İş dünyasındaki davranışları yönlendiren, onlara rehberlik eden etik prensipler ve standartların toplamına ne ad verilir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi çalışanı motive eden içgüdülerden birisi değildir?

Soru 15:

Tasarım Malzemeler Üretim Kalite Kontrolü Ambalajlama Geri Bildirim Yukarıda verilen hususlar iş etiğindeki önemli konulardan hangisine dahildir?

Soru 16:

Örgütlerde çatışmanın mutlaka olması, çatışma yönetiminin ise hem çözümlemeyi hem de teşviği içermesi gerektiğini ve çatışmayı yönetmenin tüm idarecilerin sorumluluğu olduğunu ileri süren görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdaki araştırmalardan hangisi organizasyon ve teknolojisini açıklayan çalışmalardan birisi değildir?

Soru 18:

Yapılan toplantılarla, çokuluslu firmaların küresel faaliyetleri ve dünyada yaşam kalitesinin geliştirilmesi için firmaların etik rol alabileceği görüşünde fikir birliğinin sağlandığı İsviçre şehri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Tipik Japon şirketleri ve Amerikan Z tipi şirketleri tipik Amerikan şirketleriyle yedi temel unsur yönünden kıyaslayan model aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

1970’lerden itibaren davranışçıların ortaya attığı, yoğunluğuna dayalı olarak çatışmanın olumlu veya olumsuz etkilerinin ortaya çıktığını savunan ve klasik çatışma yaklaşımın yerini almaya başlayan bakış açısı aşağıdakilerden hangisidir?