logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Genel Muhasebe

Soru 1:

Gelir hesaplarında artışların alacak tarafında, gider hesaplarında artışların borç tarafında gösterilmesi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır?

Soru 2:

I. Varlık Hesapları II. Kaynak Hesapları III. Gelir Hesapları IV. Gider Hesapları Yukarıdaki hesaplardan hangilerinin ilk açılışı borçlandırılarak yapılır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi veresiye alınan mal veya hizmet nedeniyle alacaklandırılır, borçların nakden, çekle, senetle ödenmeleri sonucu borçlandırılır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi ‘ Diğer Faaliyetlerden Olağan Gelir ve Kârlar ‘ hesap grubunda yer almaz?

Soru 5:

Muhasebe dışı envanter kendi içinde kaç aşamaya ayrılır?

Soru 6:

İşletme elinde bulunan alış kuru 3 TL olan 2000 doları, 3,40 TL'den bozdurmuştur. Bu işlemle ilgili yevmiye kaydı hangisidir?

Soru 7:

500 SERMAYE HS.                                          XX 102 BANKALAR HS.                       XX Yukarıdaki yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisiyle ilişkilidir?

Soru 8:

Değerlemede kullanılacak ölçü ve yöntemler çeşitlidir. Bu değerleme ölçüleri konusunda kaç farklı belirleyici yasal düzenleme bulunmaktadır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin belirli bir tarihteki varlıklarını ve bu varlıklar üzerinde kimlerin hak sahibi olduğunu gösteren finansal tablo olarak tanımlanır?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi Kâr-Zarar hesabına devredilerek kapatıldıkları için bilançoda yer almaz?

Soru 11:

Bir işletmede dönem başı ticari mallar ₺ 10.000, dönemde satın alınan ticari mallar ₺ 63.500 ve dönemde gerçekleşen alış iskontosu tutarı ₺ 2.500’dır. Dönem sonunda kalan ticari mal stok değeri ₺ 11.000 ise, satılan ticari mallar maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Finansal raporlar temel olarak neye göre hazırlanır?

Soru 13:

Muhasebe içi envanter işlemlerinden sonra kayıt doğruluğunu sağlamak üzere oluşturulan mizan a ne denir?

Soru 14:

Mal veya hizmet üretimi veya arzında kullanılmak, başkalarına kiraya verilmek veya idari amaçlar çerçevesinde kullanılmak üzere elde tutulan ve bir dönemden daha fazla kullanımı öngörülen fiziki kalemlere ne ad verilir?

Soru 15:

İşletmelerin muhasebe uygulamalarının her dönem aynı ilke ve kurallara uygun olarak gerçekleştirilmesini vurgulayan temel muhasebe kavramı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Dönem sonu bilançosundan hareketle aşağıdakilerden hangisi yapılır?

Soru 17:

‘İşletmenin belirli bir tarihte varlık ve kaynaklarının durumunu saptamak için yaptığı sayım ve değerleme işlemidir.’ cümlesi aşağıdakilerden hangi kavramı tanımlar?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi öz­kay­nak unsurlarından biri değil­dir?

Soru 19:

İşletmenin varlık ve kaynak yapısında bir değişme yaratmayan olaylarla ilgili olan fakat hatırlanması istenen bazı bilgilerin muhasebe içinde izlenmesi için kullanılan hesaplar seçeneklerin hangisinde doğru ifade edilmiştir?

Soru 20:

Faaliyetine devam eden işletmelerin çıkarmak zorunda oldukları envanter aşağıdakilerden hangisidir?