logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Temel İlk Yardım Bilgisi

Soru 1:

Hücreler arası bir boşluk ve bu boşluk içine yerleşmiş çeşitli hücre ve lif tiplerinden oluşan doku aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Çocuklarda ve yetişkinlerde nabız kontrolü hangi bölgeden ne kadar süre yapılmalıdır?

Soru 3:

Görevi "bedenin hemen her bölgesinden gelen girdileri işlemek, karara bağlamak ve onları tekrar gerekli bölgelere yanıt vermeleri için göndermek" olan bölge aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Dolaşım şokuna girmiş bir kişiye hangi pozisyon verilmelidir?

Soru 5:

Her bir kalp atımında oluşan bu basınca ne ad verilir?

Soru 6:

Hayat kurtarma zincirinin hangi unsurları ilkyardımcının görevidir? I. Sağlık kuruluşuna haber verilmesi II. Olay yerinde yapılan hayat kurtarıcı girişimler III. Ambulansta yapılan girişimler IV. Hastane acil servislerinde yapılan girişimler

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın 4 temel amacından biridir?

Soru 8:

Yara yüzeyi az ancak derinlik fazla olan ve iç organlar, damarlar, sinirler, kemikler zarar görebileceği için tehlikeli olabilen açık yara tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Bebeklerde bilincin açık olup olmadığı vücudun hangi bölgesinden kontrol edilir?

Soru 10:

Aşağıda verilen kaza türlerin hangisinde patlama, yanma, devrilme gibi olasılıkları kesinlikle göz önüne alınmalıdır?

Soru 11:

Bebeklerde temel yaşam desteği sırasında bebeğe kaç derecelik bir baş çene pozisyonu verir?

Soru 12:

I. Oksijen II. Karbondioksit III. Su Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri besin maddelerinin yıkılması işlemi sonucunda üretilen maddeler arasında yer almaktadır?

Soru 13:

Kalp ve dolaşım sistemi için hangisi doğrudur? I. Kalp ve damarların oluşturduğu dolasım sisteminin ana unsuru olan kalp durursa kan dolasımı da durur II. Kalbin durma süresi uzadıkça hücre-doku-organ beslenmesi sona ereceğinden, hücrelerde geri düzelmeyecek hasarlar oluşur ve ölüm gerçekleşir. III. Kalbin oksijensizliğe dayanma süresi beyne göre çok daha uzundur, bu süre yarım saate kadar çıkabilmektedir. IV. Kalbi beden dışına alıp dolaşımını sağlarsanız da kalp çalışmaya devam eder. Hatta duran bir kalbi masaj yaparak çalıştırabilirsiniz

Soru 14:

Deri bütünlüğünün bozulduğu mikrop kapma ihtimali olan yaralara ne ad verilir?

Soru 15:

Bir ilkyardımcı kendi aracınının güvenliğini sağladıktan sonra kaza yapmış olan aracın kontağını kapatıp, el frenini çekerek aracın hareket etme olasılığını ortadan kaldırıyor ise ilkyardımın temel uygulamalarından hangisini gerçekleştiriyordur?

Soru 16:

Hangisi kalp atım hızıyla alakalı olarak yanlıştır ?

Soru 17:

Akciğerlerde yaklaşık kaç tane alveol bulunur?

Soru 18:

Kanın plazmasında en çok bulunan organik maddeler aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Kalp masajı sırasında yaralının göğüs kafesi, göğüs bölgesi yüksekliğinin ne kadarı oranında çökecek şekilde bası uygulanmalıdır?

Soru 20:

Cımbız yardımı ile cisim alınabilir. Hangi burun deliğinde ise cisim diğer burna baskı yapılarak hızlı bir şekilde burundan nefes verilmelidir. Cisim çıkmıyorsa sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Burna  yabancı           cisim   kaçmasında    ilk yardım olarak yukarıda verilenlerden hangisi/hangilerini yapmak uygundur?