logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Temel Ceza Muhakemesi Hukuku Bilgisi

Soru 1:

Bir suçun toplu suç sayılabilmesi için kaç kişinin olması gerekir?

Soru 2:

I- Doktrin II- Gelenek ve ahlak kuralları III- Anayasa IV- Mahkeme içtihatları Ceza muhakemesi hukukunun dolaylı kaynakları ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 3:

I-Sanık yardımcısı II-Malen sorumlu III-Tüzel kişinin organ veya temsilcisi Diğer muhakeme süjeleri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğrudur?

Soru 4:

Yetkili resmi makamların, kanunun açıkça öngördüğü hallerde, Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusu üzerine, fail hakkında ceza davası açılmasında kamu yararı olduğu yönündeki irade açıklamalarını ifade etmesine ne denir?

Soru 5:

Kişiye kanuni haklarının kolluk tarafından derhal bildirilmesi aşağıdakilerden hangisiyle ilintilidir?

Soru 6:

Bireysel suçlarda gözaltı süresi yakalama anından itibaren ne kadardır?

Soru 7:

Ceza muhakemesine ilişkin temel bilgilere ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi “soruşturma evresinin patronu” olarak ifade edilir?

Soru 9:

İşin önemi, verilmesi beklenen ceza, veya güvenlik tedbiriyle ölçülü olmaması halinde tutuklama kararı verilemez cümlesi koruma tedbirlerinin hangi özelliğine işaret eder?

Soru 10:

'Bilgisayar programlarında ve kütüklerinde arama kopyalama ve el koyma kararlarına yalnız hakim karar verebilir.' cümlesi koruma tedbirlerinin hangi özelliğine işaret eder?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi farklı ceza davalarının birleştirilerek görünüşte tek bir yargılamanın yapılmasını ve görünüşte tek bir hükümle sonuca bağlanmasını ifade eder?

Soru 12:

Asliye ceza mahkemelerinde kaç hakim bulunur?

Soru 13:

Adli kontrol ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Mahkemelerin yer yönünden yetkisi, hangi kavram ile ifade edilmektedir?

Soru 15:

Bir durumun toplu suç sayılabilmesi için asgari kaç kişi tarafından gerçekleştirilmesi  gerekir?

Soru 16:

I- Şüpheli ve sanık kamusal cebrin konusunu teşkil etmektedir. II- Şüpheli ve sanık, bireysel savunma makamını oluşturur. III- Yeterli şüphe olmaksızın kamu davası açılması ve dolayısıyla sanıklık sıfatının kazanılması hukuken mümkün değildir. Şüpheli ve sanık ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğrudur?

Soru 17:

I. Tanık yeminden sebepsiz olarak çekiniyorsa, yemine zorlamak için disiplin hapsi uygulanamaz. II. Hakim kararıyla duruşma salonundan çıkarılan kişi direnç gösterirse  disiplin hapsi uygulanabilir. III. Avukatlara disiplin hapsi uygulanamaz. Disiplin hapsiyle ilgili yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi herkese uygulanması ilkesi olan Ceza muhakemesi kurallarının bazı kişiler uygulanması bakımından istisnaları arasında yer alır?

Soru 19:

I- Soyut hukuk kurallarının uygulanması sırasında, bu kuralların anlamı ve kapsamının ne olduğunun ortaya çıkarılmasıdır. II- Yorumla hukuk kuralına yeni bir kavram eklenmemektedir. III- Yorum, mevcut bir hukuk kuralının anlamının açıklanması faaliyetidir. Ceza muhakemesi kurallarının yorumu ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 20:

Koruma tedbiri hangi durumlarda uygulanır?