logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Özel Güvenlik Meslek Etiği

Soru 1:

Bugünkü adalet sisteminin önemli bir unsuru olan mahkemeler toplumsal hayatta ilk kez, milattan önce 1500 yıllarında nerede görülmüştür?

Soru 2:

Asker ve polis gibi güce dayalı yaptırım kullanmayan sadece danışma işlevi gören arabuluculara bazı toplumlarda ne ad verilirdi?

Soru 3:

İçgüvenlik görevlerini yerine getiren kurumların tamamına günümüz sosyal bilim literatüründe ne ad verilmektedir?

Soru 4:

Latincede ‘huy-karakter’ anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Toplumun tamamını doğrudan ya da dolaylı yoldan etkileyen ve idari veya adli işlem yapılmasını gerektiren eylemlere ne ad verilir?

Soru 6:

Hukukta ‘cezalandırmanın basit bir şekilde sadece intikam almak ile sınırlı olmayıp bunun dışında başka bir amaca da hizmet etmesi gerektiği’ düşüncesi ilk kez, milattan önce 427-347 yılları arasında yaşamış olan hangi Yunan filozofu tarafından ortaya atılmıştır?

Soru 7:

Aşağıdaki güvenlik sektörünü diğer kamu hizmetlerinden farklı kılan unsurlardan hangisi yanlış verilmiştir?

Soru 8:

I. Avcı ve toplayıcı toplum II. Göçebe toplum III. Tarım toplumu IV. Sanayi toplumu V. Sanayi toplumu sonrası Yukarıdakilerden hangisi güvenlik hizmetlerinin evriminin ele alındığı toplumsal değişme kategorilerindendir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi güvenlik sektörünün adli amirlerindendir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi özel içgüvenlik sektörünün güvenlik sektörü içindeki varlığının son on yıl içerisinde büyük gelişme göstermesinin nedenleri arasında değildir?

Soru 11:

İlk toplumlarda benimsenen güvenlik anlayışı kapsamında aşağıdakilerden hangisi korunmaktaydı?

Soru 12:

Özel güvenlik hizmetleri kapsamında, özel güvenlik birimlerini, özel güvenlik şirketlerini ve özel güvenlik eğitimi veren kurumları denetlemeye aşağıdakilerden hangisi yetkilidir?

Soru 13:

I. Bireysel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet etmek II. Güvenlik önlemlerinin gündelik yaşam üzerindeki olumsuz etkilerini en az düzeyde tutmak III. Güvenliği sağlayarak yaşam kalitesini artırmak IV. En genel anlamda güvenliği sağlamak Yukarıdakilerden hangileri içgüvenlik sektörünün temel amaçlarındandır?

Soru 14:

Potansiyel suçluları caydırmak ve işlenmesi muhtemel suçları önlemek hangi birimlerin görevleri arasındadır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi kır polisi olarak tanımlanan güvenlik gücüdür?

Soru 16:

İçgüvenlik sektöründe hizmet veren güvenlik görevlileri için hazırlanmış meslek etiği kuralları ve etik eğitiminin genel hedefi aşağıdakilerden hangisi değildir?

Soru 17:

Türk Polis Teşkilatı  bir çalışma yaparak Avrupa Polis Etiği Kuralları’nı (APEK) esas alan kendine özgü bir Türk Kolluk Etik Kuralları (TÜPEK) üreterek kaç yılından itibaren yürürlüğe koymuştur?

Soru 18:

Her an hesap verme duygusu taşıyan, her an hesap vermeye hazır ve sürekli olarak ahlaklı olma mücadelesi içinde olan insan aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi güvenlik sektörünü, diğer kamu hizmetlerine göre üstün ve ayrıcalıklı yapmasa bile, farklı kılan unsurlardan birisi değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi içgüvenlik sektörü üzerindeki dış denetim kategarizasyonu içerisinde yer almaz?