logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Özel Güvenlik Meslek Etiği

Soru 1:

Sürekli olarak ast-üst ilişkisi içerisinde görev yapan ve kendilerini üstlerine karşı zorunlu olarak abartılı saygı göstermek zorunda hisseden personelde  ne gibi sorunlar gözükür?

Soru 2:

Bireysel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet etmek Güvenlik önlemlerinin gündelik yaşam üzerindeki olumsuz etkilerini en az düzeyde tutmak Güvenliği sağlayarak yaşam kalitesini artırmak En genel anlamda güvenliği sağlamak Yukarıdakilerden hangileri iç güvenlik sektörünün temel amaçlarındandır?

Soru 3:

Kanunlar çiğnenerek uygulanan güce ne ad verilir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisinde bir kuvvet uygulamadan söz edilemez?

Soru 5:

Bir ülke sınırları içinde o ülkenin kendi vatandaşlarına karşı meşru kuvvet kullanma yetkisi kime aittir?

Soru 6:

Yasal olarak gerekli şartlar oluştuğunda başvurulacak ve kesinlikle duygular ile yönlendirilmemesi gereken teknik bir uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Güvenlik görevlilerinin görevleri gereği yapmamaları gerektiği halde yaptıkları davranışlara ne ad verilir?

Soru 8:

Roma İmparatorluğunun ilk yazılı hukuk kurallarını aşağıdakilerden hangisi oluşturmaktaydı?

Soru 9:

Güvenlik görevlilerinin kullanabilecekleri kuvvetin en üst düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Bir güvenlik görevlisinin karşılaştığı bir olay karşısında kendi iradesi ile seçebildiği bir davranışı ortaya koyması ne olarak tanımlanabilir?

Soru 11:

“Güvenlik, insanlar arasında ayrım yapılmaksızın tarafsız şekilde yerine getirilmesi gereken temek bir kamu hizmetidir.” ifadesi hangi ilke ile ilişkilendirilebilir ?

Soru 12:

Bir güvenlik personelinin silahını çekerek canlı bir hedefe karşı ölümcül amaç ile kullanması ne tür bir kuvvet uygulamasıdır?

Soru 13:

Güvenlik görevlileri tarafından kullanılacak kuvvetin kanunlar ile belirlenmiş olan sınırlar içinde gerçekleşmesi aşağıdakilerden hangi ilkenin gereğidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi iç denetim kavramından kast edilen şeydir ?

Soru 15:

Güvenlik mesleklerinin klasik alt-kültürüne göre tecrübeli personelin göreve yeni başlayan meslektaşlarına öğreteceği ilk ders nedir ?

Soru 16:

Güvenlik görevlileri bilerek yanıltıcı bilgi veremez ve yanıltıcı bilgi verilmesine göz yumamazlar Güvenlik görevlileri sahip oldukları bilgileri, kendilerine gerekli izin ve yetki verilmeksizin, şahsî çıkar ve kazançları doğrultusunda da açıklayamaz ve kullanamazlar Güvenlik görevlileri ile işverenleri arasındaki gizlilik ilişkisi güvenlik görevlileri ile işveren veya müşteri arasındaki yasal iş ilişkisi sona erdikten sonra devam etmez Güvenlik görevlileri kanunları ihlal eden eylem ya da ihmalkârlıklar hakkındaki gizli bilgileri açıkladıkları takdirde suç işlerler Güvenlik görevlileri görev yaptıkları kurumla ilgili gizli belgeleri korur ve bu bilgilerin uygunsuz bir şekilde açıklanmasını önlemek için gereken dikkati gösterirler Yukarıdaki güvenlik personelinin görevleri gereği sahip olacakları veya ulaşabilecekleri bilgiler konusunda uymaları gereken etik ilkelerden hangileri doğru verilmiştir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi tahriğin ortaya çıkışına sebep olmaz?

Soru 18:

Kuvvet kullanımında gerekli olan en az limite ne ad verilir?

Soru 19:

Özgürlük-güvenlik dengesi bozulduğunda aşağıdakilerden hangisi ile sağlanmalıdır?

Soru 20:

Güvenlik görevlisi ile muhatabı arasındaki mesafe 15-20 metre veya daha fazla ise bu alan ne olarak tanımlanır ?