logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Olaylara Müdahale Esasları

Soru 1:

Ateşli ve ateşsiz silahlar, fişek, çekirdek, kovan, kartuş, tapalar ve bunlara ait parçalar, belgeler, lifler, cam veya cam kırıkları ve suçta kullanılan diğer araç ve gereçler, hangi delil grubuna aittir?

Soru 2:

Hayatın akışına göre somut olaylar karşısında duyulan şüpheye ne ad verilir?

Soru 3:

"İlk ekip tarafından olay yerine girildiği durumlarda zorunlu olmadıkça hiçbir eşyanın yeri değiştirilmemeli ve olay yerindeki hiçbir eşya veya araç kullanılmamalıdır. Olay yerinde bir şey yenilip içilmesine müsaade edilmemelidir. Ölümlü olaylarda cesedin yeri ve konumu Cumhuriyet Savcısının talimatı haricinde değiştirilmemelidir" Yukarıdaki açıklama olay yerine giden ilk ekibin hangi görev tanımına aittir?

Soru 4:

Kişilerin aranması süreci ile ilgili aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru bilgi içermektedir?

Soru 5:

Özel Güvenlik Görevlilerinin yetkileri 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un aşağıda verilen kaçıncı maddesinde belirtilmiştir.

Soru 6:

Canlıların vücudundan kopan, düşen veya akan her türlü delile ne denir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi biyolojik delil çeşitlerinden biridir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik devriyesinin amaç ve hedeflerinden değildir?

Soru 9:

Hangi durumda el svabı alınması gereklidir?

Soru 10:

Öncelikli olarak aşağıdakilerden hangisinin koruma altına alınması gerekir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanundan kaynaklanarak kullandıkları yetkilerden biri değildir?

Soru 12:

" Devriye görevlisi, görev bölgesinde devriyeye çıkmadan önce kendisinin görevi süresince ihtiyacı olabilecek yardımcı malzeme, donanım ve teçhizatları yanında bulundurmalıdır. Devriye görevlilerinin çalıştıkları yerin özelliğine göre çok farklı teçhizat kullanmaları gerekebilir." Bu verilen bilgiye  göre aşağıdaki şıklardan hangisinde  bu malzeme, donanım ve teçhizatlar tam  doğru olarak verilmiştir?

Soru 13:

Vatandaş ve iş yeri sahiplerini özel güvenlik tedbirleri konusunda bilgilendirmek İlk yardım hususunda bilgi sahibi olmak Olay yerini muhafaza etmek Üniformalı görev yapmak Devriye bölgesinin tamamını kontrol etmek Yukarıdakilerin hangileri devriyenin önleyici görevleri arasında yer alır?

Soru 14:

Araçlarda bulunan ve bulunması gereken elektronik sistemlerden hangisi araçlarda yer almaz?

Soru 15:

Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ile yetkilendirilen özel güvenlik görevlilerinin görev ve yetkilerini düzenleyen kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Özel güvenlik sektörü hangi sayılı kanunla yasal çerçeveye kavuşturulmuştur?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi otomobil devriyesinin halkla iletişim kurmasına engel bir durumdur?

Soru 18:

Ulusal ve yerel sorgulamalar, aranan şahıs bilgileri kısacası GBT’ lere bakılabilen araç içi sisteme ne ad verilir?

Soru 19:

" Olaylara müdahalede olay yerine zamanında ulaşmak çok büyük öneme sahiptir. Özellikle metropollerde cadde, sokakların çokluğu ve isimlendirme yapılmasından dolayı olay yerini bulmada zorluklar çekilmektedir. Araçların şehirdeki dağılımı, konumu, uzaklığı ve en kısa yol bu sistemde ekip ve devriyelere bildirilmektedir. Ülkemizde bu sistemi önleyici görev ifa eden resmî asayiş ekiplerimiz yaygın olarak kullanmaktadırlar. Yukarıdaki  ifade ile anlatılan  kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerin hangisi Biyolojik delillerin toplanma yöntemleri arasında değildir?