logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Olaylara Müdahale Esasları

Soru 1:

Suç ve suçu önlemedeki en büyük etken nedir?

Soru 2:

Özel güvenlik devriyesinin amaç ve hedefleri için aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlış belirtilmiştir?

Soru 3:

I. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu II. 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu III. 647 Sayılı Cezaların İnfazı Hakkında Kanun IV. TC. Anayasası V. 8049 Sayılı Türk Medeni Kanunu Yukarıdakilerden hangileri  genel ve özel kolluk personelinin zor kullanmasına dair olan mevzuat düzenlemeleri arasında yer alır?

Soru 4:

Özel güvenlik görevlileri öncelikle potansiyel risk oluşturan tehlikeli durumlara karşı önleyici ve koruyucu tedbirleri almak zorundadır. Bunu yaparken aşağıdakilerden hangisini sağlamış olmaları önemlidir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi stresin psikolojik ve duygusal belirtilerinden biri değildir?

Soru 6:

I. İsim ve adres bilgilerini söylememek II. Cebir gösterme ile direnmek III. Kaçarak kurtulmaya çabalamak IV. Tehdit ederek direnmek Yukarıdakilerden hangileri şüphelinin görevliye etkin direnme şekilleri arasında yer alır ?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi kişisel güvenlik önlemlerine yönelik taktiksel ilkelerden biri değildir?

Soru 8:

I. Dış Görünüş II. Davranış III. Zaman ve Mekân IV. Bilgi Özel güvenlik görevlilerinin, şüpheli ve dikkat edilecek durumlarda yukarıdakilerden hangilerini gerçekleştirmelidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden genel ve özel kolluğun tabi oldukları mevzuatların temel amaçlarından biri değildir?

Soru 10:

I. Eğitim ve Öğretim Kurumlarında II. Sağlık Tesislerinde III. İçkili Yerlerde IV. Belediye Binalarında 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 8’inci maddesinin ikinci fıkrasına göre yukarıdakilerin hangilerinde silahlı özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasına izin verilmez?

Soru 11:

-Açıkta kalan tel ya da kablo -İç mekan görünümünü engelleyen renkli camlar Yukarıdaki ifadeler hangi durumda kontrol edilecek hususları açıklamaktadır?

Soru 12:

Örnek Olay: "X AVM'sinin giriş kapısında özel güvenlik tarafından yakalanmış olan şüpheli bir şahıs, özel güvenliğe pasif direniş göstermektedir." Bahsi geçen şahıs aşağıdakilerden hangisi/hangilerini yapıyor olabilir? Cebir ile Direnme Tehdit ile Direnme Susmak Suretiyle Direnme Hareket Etmemek Suretiyle Direnme

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik hizmetini ifa eden personelin yetkileri dışında kalır?

Soru 14:

Rapor yazma aşamaları aşağıdakilerden hangisinde doğru sıra ile verilmiştir?

Soru 15:

"Ağustos ayının en sıcak günlerinden birisinde plajda kışlık kıyafetler ve montla gezmek olan bir şahısa, güvenlik görevlisinin tedirgince bakması ve onu takip etmesi durumu gayet doğaldır." İlgili olay kişisel güvenliğin aşağıdaki temel ön bilgilerinden hangisiyle ilişkilidir?

Soru 16:

Başarısız olma, yıpranma, enerji ve güç kaybı veya karşılanamayan istekler sonucu bireyin iç kaynaklarının bitme durumunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi organize olmayan suçluların temel özelliklerindendir?

Soru 18:

I. Kademeli ve orantılı zor kullanmada taktiksel iletişim son ve en çok zorlayıcı olan yöntemdir. II. Zor kullanma sürecinde genel ve özel kolluk personeli en az zarar verecek yöntemi seçer. III. Zor kullanma süreci herhangi bir anda son bulabilir. Zor kullanma ilkeleri göz önüne alındığında hangileri doğrudur?

Soru 19:

I.  Erkek kol saati, roleks, altın kaplama II. Kadın çantası, siyah, deri, uzun askılı, yeni alınmış III. Kadın güneş gözlüğü, ray-ban, ön camı çizik, round metal klasik Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kaybolan eşyanın bulunması için yapılan en faydalı tariftir?

Soru 20:

I. Güvenlik tedbirleri alınmamış inşaatlar II. Kiremitsiz çatılar III. Terk edilmiş araçlar IV. Güvenlik önlemi olmayan merdivenler Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri potansiyel tehlike oluşturan ve görev bölgesinde özel güvenlik görevlisinin dikkat etmesi gereken unsurlardandır?