logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Olaylara Müdahale Esasları

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi devriye görevinin temel amaçlarından biri değildir?

Soru 2:

Güç kullanma yetkisine sahip kamu görevlisinin görevini yaptığı sırada, kişilere karşı görevinin gerektirdiği ölçünün dışında kuvvet kullanması aşağıdakilerden hangisi ile sonuçlanır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi potansiyel tehlike taşıyan unsurlardan biri değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi kişisel güvenliğin sağlanmasındaki hazırlık aşamalarından biri değildir?

Soru 5:

Devriye hizmeti ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 6:

Zor çalışma koşulları neticesinde, enerjinin ve çalışma hevesinin azalması sonucunda görülen duruma ne ad verilir?

Soru 7:

Not alma, inceleme yapılırken veya incelemeden hemen sonra yapılır. Alınan notlar, her görev ve inceleme için belirli özellikleri içermelidir. Aşağıdakilerden hangisi bu özelliklerden biri değildir ?

Soru 8:

Gelişme (dönem) raporları, Veri toplama raporları, Teknik raporlar, Bilimsel raporlar, İş raporları, Değerlendirme raporları, Bilirkişi raporları, Mesleki raporlar, Araştırma (inceleme) raporları, Müfettiş raporları. Yukarıdakilerden hangisi / hangileri rapor türleri arasında yer almaktadır?

Soru 9:

I. Başarısız olma II. Karşılanamayan istekler III. Enerji ve güç kaybı IV. Stres Yukardakilerden hangileri tükenmişlik sendromunun ortaya çıkmasına sebep olan durumlardandır?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi iletilmek istenen mesajın türüne göre resmi yazılardan biri değildir ?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi kişisel güvenliğin sağlanmasında hazırlık aşamasında yer alan öğelerden biri değildir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi kişisel güvenlik önlemlerine yönelik taktiksel ilkelerden biri değildir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi, hasar görmüş veya yetersiz kalmış kamu altyapılarının oluşturduğu tehlikelerden biri değildir?

Soru 14:

Aşağıda verilen bilgiler özel güvenlik görevlilerinin hangi durumuyla ilgilidir? -Özel güvenlik görevlisi için karşılaşılan olaylar hakkında analiz yapmasının önem taşıması. -Özel güvenlik görevlisinin gözlem yeteneğinin gelişmiş olması. -Tesisin büyüklüğü ve özelliği göz önünde bulundurularak ziyaretçilere sadece gideceklerin alanın kapısını açmaya yetkili manyetik kartlar verilmesi.

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi kişisel güvenliğin sağlanması için yapılması gerekenlerden biridir?

Soru 16:

Özel kanal kullanan telsiz sistemleri, bas-konuş özellikli telefonlar gibi iletişim ihtiyacını hızlı ve kesintisiz sağlayacak teknik ekipmanın varlığı nitelikli bir özel güvenlik hizmeti için olmazsa olmaz unsurlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu amaçla aşağıdakilerden hangisi kullanılan ekipmanlara ilişkin olarak yapılması gereken işlemlerden değildir?

Soru 17:

I. Özel güvenlik alanına giriş-çıkış yapan tüm araçlar kaydedilmelidir. II. Park yerleri gezilmeli ve çalıntı araç olup olmadığı kontrol edilmelidir. III. Araç içerisinde silah, suç aletleri, şüpheli kokuların varlığı kontrol edilmelidir. IV.Aynı noktada uzun sure park eden araçlar ile her gün aynı yerde park eden araçlar kontrol edilmelidir. Şüpheli araçların kontrolünde yukarıda ifade edilen hususların hangilerine dikkat edilmesi gerekmektedir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi organize suçluların temel özelliklerinden biri değildir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi devriye çeşitleri arasında yer almaz ?

Soru 20:

Cenaze törenlerinde kimlik kontrolü yapabilirler. İmdat istense bile yangın ve benzeri olaylarda konutlara giremezler. Görev alanındaki yakalama emri çıkarılmış bireyleri yakalayabilirler. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun tarafından özel güvenliklere verilmiş yetkilerdendir?