logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Özel Güvenlik Hukuku 2

Soru 1:

I. Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılamazlar. II. Özel güvenlik personeli greve katılabilir. III. Özel güvenlik görevlileri lokavt dolayısıyla işten uzaklaştırılamaz. Yukarıda özel güvenlik görevlileri ile ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 2:

İl sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

I- Yaralanma, engelli hâle gelme veya ölüm hâli, sorumluluk kapsamı içindedir. II- Özel güvenlik görevlisinin kendisi veya ölüm hâlinde kanuni mirasçıları tazminat hakkına sahiptir. III- Mahkemece, genel hükümler çerçevesinde daha yüksek bir tazminata hükmedilirse, iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesine dayanılarak yapılan ödemeler mahsup edilir. Özel hukuk kişileri bünyesinde çalışan Özel güvenlik görevlilerinin, özel güvenlik hizmeti sırasında maruz kaldığı zararlarının tazmini ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 4:

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun 19. maddesi birinci fıkrasının b bendinde düzenlenen faaliyet izni almadan özel güvenlik faaliyetinde bulunmak, özel güvenlik izni almadan özel güvenlik birimi oluşturmak ve izin almadan özel güvenlik eğitimi vermek suçu hakkında aşağıdaki önermelerden hangisi yanlıştır ?

Soru 5:

Sigortasız istihdam edilen her güvenlik görevlisi için Kanunda öngörülen adli para cezası kaç gündür?

Soru 6:

Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecek kişiler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hangisi tarafından yapılır?

Soru 7:

I- Özel güvenlik personeli, Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılamaz. II- Özel güvenlik personeli greve katılamaz. III- Özel güvenlik görevlileri lokavt dolayısıyla işten uzaklaştırılamaz. Özel güvenlik personeli yasakları ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 8:

Özel güvenlik hizmeti veren kişi, kurum, kuruluş ve şirketlerıi aşağıdaki davranışlarından hangisi kabahat sayılmaz ?

Soru 9:

Para cezası verilmesine ilişkin onaylar kaç gün içerisinde defterdarlığa gönderilir?

Soru 10:

I- Suçun konusu, istihdam edilen güvenlik görevlisi, mağduru ise toplumu oluşturan herkestir. II- Suç doğrudan kastla işlenebileceği gibi olası kast­la da işlenebilir. III- Suçun karşılığı olarak seçimlik bir ceza öngörülmüştür. Özel güvenlik iznini almadan özel güvenlik görevlisi istihdam etme suçu ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 11:

Faaliyet izni almadan özel güvenlik faaliyetinde bulunmak suçunun faili aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

I- Faaliyet izni alınmaksızın özel güvenlik faaliyetinde bu­lunmak, II- Özel güvenlik izni almaksızın özel güvenlik birimi oluşturmak, III-İzin almaksızın özel güvenlik eğitimi vermek, Kanunun 19. maddesinin birinci fıkrasının “b” bendinde düzenlenen suçlar ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi idarenin hizmet kusuru hallerinden biridir?

Soru 14:

I- İdari para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idari yaptırım kararına karşı kanun yoluna başvurabilmek mümkündür. II- Kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde kanun yoluna başvurabilmek mümkündür. III- Sulh ceza hakimliğine başvurulabilir. 5326 sayılı Kanunun 27. maddesine göre kanun yoluna başvurulması ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 15:

I- Denetlemede zaman sınırı yoktur. II- Eksikliklerin giderilmesi için süre verilmesi öngörülmüştür. III- Rapor tanzim edilmesi öngörülmüştür. 5188 sayılı Kanun ve ilgili Uygulama Yönetmeliğinin muhtelif maddelerindeki hükümleri gereğince denetlemede uyulacak usul kuralları ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 16:

I- Tehlike barındıran eşyalar. II- Meslekî riskler. III- Ticari zararlar. İdarede, risk ilkesi gereğince sorumluluk ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 17:

I- Özel güvenlik görevlileri için mali sorumluluk sigortasının yaptırılıp yaptırılmadığı, II- Görev alanına uyulup uyulmadığı, III- Kayıt ve defterlerin usulüne uygun tutulup tutulmadığı, Denetimin kapsamı ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 18:

I. Görevi ile ilgili olarak bir suçu öğrenip de bu suç ile ilgili yetkili genel kolluğa bilgi vermeme II. Özel güvenlik görevlisine üniforma giydirilmemesi III. Denetimlerde gerekli bilgi ve belge sağlamama Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'da yer alan kabahatler arasında yer alır?

Soru 19:

Özel güvenlik hizmetinde benimsenen usul aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdaki hangi halde herkes tarafından geçici olarak yakalama yapılamaz?