logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Özel Güvenlik Hukuku 2

Soru 1:

Kişi korumasında çalışan özel güvenlik görevlilerinin koruduğu kişi olmaksızın görev alanı sınırı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

I. Hakim II. Mahkeme III. Cumhuriyet Savcısı IV. Kolluk Kovuşturma evresinde ise kaçak sanık hakkında yakalama kararı yukarıdakilerden hangisi veya hangileri tarafından düzenlenebilir?

Soru 3:

Suç işlediği yönünde hakkında kuvvetli iz, eser, emare ve delil bulunan kişinin, hakim kararı olmaksızın özgürlüğünün geçici olarak kısıtlanmasına verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

I- Özel güvenlik görevlisinin koruduğu alışveriş merkezin­de hırsızlık yapan ve çaldığı eşya ile kaçan kişiyi yakalayarak eşyayı elinden alma yetkisi vardır. II-Koruduğu taşınmazlara haksız şekilde girmeye çalışanları, üzerini aratmadan veya gerektiğinde kimliğini göstermeden girmek isteyenleri oradan kovmak veya uzaklaştırmak hakkına sahiptir. III-Kendisinin veya başkasının hakkına yönelik saldırıyı defetmek amacıyla ve defedecek ölçüde ve kendisinin veya başkasının hak­kına yönelik ağır ve muhakkak bir tehlikeden kendisini veya başkasını korumak amacıyla zor kullanma yetkisine sahiptir Özel güvenlik görevlilerine tanınan zor kullanma yetkisi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 5:

Özel güvenlik görevlilerinin genel kolluğun olaya el koymasından itibaren araştırma ve delil toplama faaliyetine genel kolluğun talebi hâlinde yardımcı olacakları belirtilmiştir. Aşağıdaki şıkların hangisinde özel güvenlik görevlileri genel kolluğa yardım ederler?

Soru 6:

I- Eğitim ve öğretim kurumlarında, II- Sağlık tesislerinde, III-Talih oyunları işletmelerinde, IV-İçkili yerlerde Silahlı özel güvenlik görev­lisi çalıştırılması yasağı getirilmiş yerlerle ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 7:

Bir tehlikenin veya suçun işlenmesinin önlenmesi, tehlikeli bir kişinin veya eşyanın ele geçirilmesi amacıyla  kişilerin üzerlerinin ve eşyalarının kontrol edilmesine ne ad verilir?

Soru 8:

Özel güvenlik görevlileri görevlerinin ifası kapsamında (TCK m. 24/1), yetkili merciin emri çerçevesinde (TCK m. 24/2), kendisinin veya başkasının hakkına yönelik saldırıyı defetmek amacıyla ve defedecek ölçüde (TCK m. 25/1) ve kendisinin veya başkasının hakkına yönelik ağır ve muhakkak bir tehlikeden kendisini veya başkasını korumak amacıyla hangi yetkiye sahiptir?

Soru 9:

Kişinin özgürlüğünün hakim kararı olmaksızın geçici olarak kısıtlanmasını ifade eden bir tedbire ne ad verilir?

Soru 10:

Özel güvenlik görevlileri, terk edilmiş ve bulunmuş bir eşyayı da emanete alma yetkisinde amaç aşağıdakilerdne hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?

Soru 11:

Özel güvenlik görevlisi aşağıdaki eşyalardan hangisini emanete alamaz?

Soru 12:

Aşağıda verilen hallerden hangisinde özel güvenlik görevlisinin bir konuta girmesi mümkün olabilecektir?

Soru 13:

Adli amaçlı yakalama ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Spor müsabakası olması Doğal afet olması Hakim kararı bulunması Mahkeme kararı bulunması Kolluğun denetiminin olması Yukarıdaki koşullardan hangilerinin birlikte gerçekleşmesi halinde özel güvenlik görevlileri el ile üst araması yapabilir?

Soru 15:

__________, bir suç işlendikten sonra suçun delillerini ele geçirmek veya şüpheli ya da sanığı yakalamak amacıyla kişilerin üstünde, eşyasında, işyeri veya konutunda yapılan araştırma faaliyetidir. Yukarıda boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir?

Soru 16:

Özel güvenlik görevlileri tarafından sunulan koruma ve güvenlik hizmetinden yararlanıp yararlanmama kural olarak neye bağlıdır?

Soru 17:

I- Zor kullanma II- Silah bulundurma ve taşıma III- Suça el koyma IV- Önleme ve adli amaçlı yakalama Özel güvenlik görevlile­rinin yetkileri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 18:

I-Vali yar­dımcısı, II- İl emniyet müdürlüğü, III- İl jandarma komutanlığı, IV- Cumhuriyet savcısı, Özel güvenlik komisyonunun kimlerden oluşacağı ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 19:

İmdat istenmesi halinde özel güvenlik görevlisi konut ve iş yerine girebilir. Doğal afet durumunda özel güvenik görevlisi görev alanındaki konut ve iş yerlerine girme yetkisine sahiptir. Doğal afet yahut acil bir durumun söz konusu olmadığı durumlarda özel güvenlik görevlisinin konut ve iş yerine girme yetkisi yoktur. Özel güvelik görevlilerinin konuta girme yetkisi ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi doğrudur?