I- İçişleri Bakanlığı, II-Valilikler, III-Kaymakamlıklar, Özel güvenlik üzerinde denetim yetkisi olan merciler ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: E) I, II ve III
I- Suçun faili, gerekli izinleri almadan güvenlik hizmeti veya eğitimi verdiğini ilan eden veya bu hususta reklam yapan gerçek kişiler ile ilana çıkan veya reklam yapan kurum, kuruluş veya şirketin yöneticileridir. II- Kasten işlenebilen bir suçtur. III- Suçun karşılığı olarak hapis ve adli para cezası birlikte uygulanacaktır. Faaliyet izni alınmadan, özel güvenlik hizmeti veya özel güvenlik eğitimi verildiğinin ilan edilmesi ya da bu hususta reklam yapılması ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?
Doğru Cevap: C) I, II ve III
İdari para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idari yaptırım kararına karşı başvurulacak mahkeme hangisidir?
Doğru Cevap: B) Sulh ceza hakimliğine
Özel güvenlik görevi yapacak kişilere, çalışma izni verilmesi aşağıdakilerden hangisinin yetkisindedir?
Doğru Cevap: E) Valilik
Çalışma izni verilmeyen kişileri özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etme suçunun nitelikli hali aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: A) Özel güvenlik görevlisinin silahlı olarak çalıştırılması
Aşağıdakilerden hangisi Yönetmeliğin 44. maddesine göre İçişleri Bakanlığı ve Valiliklerce yapılacak denetimde ele alınacak konulardan birisi değildir?
Doğru Cevap: D) Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına yıllık faaliyet raporu sunulup sunulmadığı
I- Şirketlerin özel güvenlik alanında faaliyette bulunması İçişleri Bakanlığının iznine tâbidir II- Özel güvenlik görevi yapacak kişilere, çalışma izni verilmesi valiliklerin yetkisindedir. III- Özel güvenlik eğitimi izni İçişleri Bakanlığınca verilir. Yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?
I- İçişleri Bakanlığı, II-Valilikler III - Kaymakamlıklar Denetlemeye yetkili merciler ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangisi doğru olarak verilmiştir?
Doğru Cevap: D) I, II ve III
Kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetinin şirketlere gördürülmesi aşağıdakilerden hangisinin iznine bağlıdır?
Doğru Cevap: A) Valilik
Özel güvenlik görevlisi olarak çalışma izni vermeye yetkili makam aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Valilik
I-Patlayıcı maddelerin imali, II-Akıl hastalarının tedavi kurumundan salıverilmeleri, III-Hemşirenin hastanede hastalık kapması Kusursuz sorumluluğun ortaya çıktığı faaliyet örnekleri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangisi doğru olarak verilmiştir?
I. Özel güvenlik kimlik kartını başkasına kullandırtmak II. Diğer kişi, kurum ve kuruluşlara sağlanacak özel güvenlik hizmetini 5’inci maddede belirtilen süre içinde ilgili valiliğe bildirmemek III. Mülkî idare amirlerince istenen ilave tedbirleri almamak Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri "kabahat" oluşturmaktadır?
Doğru Cevap: E) Hepsi
I- Yaralanma, engelli hâle gelme veya ölüm hâli, sorumluluk kapsamı içindedir. II- Özel güvenlik görevlisinin kendisi veya ölüm hâlinde kanuni mirasçıları tazminat hakkına sahiptir. III- Tazminatın hesabında iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesinde belirlenen miktar ve esaslar esas alınır. Özel hukuk kişileri bünyesinde çalışan , Özel güvenlik görevlilerinin maruz kaldığı zararların tazmini ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangisi doğru olarak verilmiştir?
Özel güvenlik alanındaki denetimlerde tespit edilip giderilmesi istenen eksiklikleri gidermeyen kişi, kurum, kuruluş veya şirketlerin yöneticilerine kaç Türk Lirası idari para cezası verilir?
Doğru Cevap: D) 6000
I- Özel güvenlik şirketleri, II-Alarm izleme merkezleri, III-Özel güvenlik birimleri, Denetlenecek birimler ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?
Devlet iç güvenliği sağlamak üzere aşağıdakilerden nasıl teşkilatlanmıştır?
Doğru Cevap: B) İç İşleri Bakanlığı- Emniyet Genel Müdürlüğü
İllerde idari para cezasını vermeye yetkili mercii aşağıdakilerden hangisidir?
I- Suçun oluşumu bakımından olası kast yeterlidir. II- Kanun koyucu maddede yaptırım altına alınan fiillerin ekonomik çıkar amacıyla işlendiğini göz önünde bulundurarak adli para cezasını hapis cezasına nazaran yüksek belirlemiştir. III- Suç faili hakkında hükmedilecek olan hapis cezasına mahkûmiyet açısından, şartların bulunması halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Kanunun 19. maddesinin birinci fıkrasının “b” bendinde düzenlenen suçların ortak hükümleri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?
Özel güvenlik izni almadan özel güvenlik görevlisi istihdam etme suçu hakkında aşağıdaki önermelerden hangisi doğrudur?
Doğru Cevap: C) Suç kasten işlenebilen suçlardandır.
I-Üçüncü kişilerin, özel güvenlik görevlilerinin davranışlarından zarar görmesi hâlinde, zararlar özel güvenlik mali sorumluluk sigortası yapılan sigorta şirketi tarafından karşılanır. II-Kişilerin can ve mal güvenliğinde asıl olarak devlet (İçişleri Bakanlığı) sorumludur. III- Devlet hem genel olarak güvenliği sağlama yükümlülüğü, hem de özel güvenlik birimlerini denetleme yükümlülüğü çerçevesinde sorumludur. Kurum ya da kuruluş bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması halinde özel güvenlik hizmeti dolayısıyla üçüncü kişilerin zararlarının tazmini ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangisi doğru olarak verilmiştir?
Doğru Cevap: E) II ve III