logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Ceza Hukukuna Giriş

Soru 1:

Aşağıdaki koşullu salıverilme ile ilgili ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 2:

A ve B, C’yi öldürmek hususunda anlaşsalar ve A, C’nin kollarını tutarken B de bıçak darbeleri ile C’nin ölümüne yol açması halinde aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?

Soru 3:

Suçun işlenmesinde kullanılan veya bir suçun konusunu oluşturan eşyanın ya da suçun işlenmesi suretiyle elde edilen eşyanın mülkiyetinin devlete geçirilmesine ne ad verilir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi mal varlığına karşı işlenen suçlarda şahsi cezasızlık sebeplerinden biridir?

Soru 5:

Ceza hukukunda “kaç tane fiil varsa o kadar suç, kaç tane suç varsa o kadar ceza vardır” kuralı geçerlidir. Bu kuralı karşılayan kavram, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

Soru 6:

Koşullu salıverme koşullarının oluşmasında hükümlünün on beş yaşına kadar infaz kurumunda geçirdiği sürenin nasıl bir etkisi vardır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi dava zaman aşımı için söylenemez?

Soru 8:

İnsanın yükümlülüklerine aykırı davranmasının gerekli kıldığı hukuki sonuç aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Soru 9:

Suçun işlenmesinde kullanılan veya bir suçun konusunu oluşturan eşyanın ya da suçun işlenmesi suretiyle elde edilen eşyanın mülkiyetinin devlete geçirilmesi anlamına gelen ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Hapis cezasına mahkûmiyetin gereği olan cezanın cezaevinde infazından belli şartlar altında vazgeçilmesine ne ad verilir?

Soru 11:

Aşağıdaki durumların hangisinde hırsızlık suçunun cezası artmaz?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi yaralama niteliğindeki fiilleri ilgilinin rızası ile oluşan durumdur?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi mala zarar verme suçunun arttırıcı hallerinden değildir?

Soru 14:

Kişinin, daha önce işlemiş olduğu bir suçtan dolayı kesinleşmiş bir kararla mahku^m olmasından sonra, yeni bir suç daha işlemesine ne denir?

Soru 15:

A’nın öldürme kastı ile silahını B’ye doğrultması ancak tutukluk yapması nedeniyle silahın ateş almaması, suçun özel görünüm biçimleri açısından hangi kavramı gündeme getirmektedir?

Soru 16:

A yollar buzlu olmasına rağmen şoförlüğüne güvenip hız yapmış ve bir trafik kazasında B kişisini yaralamıştır. B kişisi ağır yaralı vaziyette hastaneye kaldırılır. Ancak B, hastanede hekimin uyguladığı yanlış tedavi sonucunda ölür. Bu olayla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 17:

(A); (B)'yi öldürmek üzere ve alerjisi olduğunu bilerek, hazırladığı pastanın içine çilek koymuştur. (B); pastayı yemiş ve ağır hayati tehlike ile hastaneye kaldırılmıştır. Bu bilgiler ışığında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi cezada indirim yapılmasını gerektiren hallerden biridir?

Soru 19:

Sollama yasağının olduğu bir yolda trafiğin yoğun olmamasına rağmen aracının donanımına güvenerek araç geçmeye çalışan sürücü, karşıdan gelen diğer bir araçla çarpışır ve sürücüsünün yaralanmasına neden olur. Bu olayda aşağıdakilerden hangisi söz konusudur?

Soru 20:

Erteleme kararı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?