logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Görsel Sanatlar Eğitimi

Soru 1:

Okulöncesi çocukların sanatsal etkinliklerde gösterdiği yaratıcı tavrın niteliğini gözlemlemekteki amaç aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Soru 2:

Disiplinlerarası yaklaşımın temellerini oluşturan eğitimci-kuram eşleşmelerini göz önüne alarak aşağıdaki seçeneklerden hangisinin doğru olduğunu bulunuz?

Soru 3:

I. Tamamlama özelliği II. Saydamlık özelliği III. Düzleme özelliği IV. Hiyerarşi özelliği V. Soyutlama özelliği Okulöncesi çocuk resimlerinde görülen özelliklerinin tümü aşağıdaki seçeneklerin hangisinde bulunmaktadır?

Soru 4:

Okulöncesinde görsel sanatlar eğitimi sürecinde öğrencilerin içinde bulundukları dönemin özellikleri aşağıdaki hangi başlıklarla değerlendirilmez?

Soru 5:

I. Amaçların belirlenmesi II. Problemin belirlenmesi III. Mesajın belirlenmesi IV. Öğretim yönteminin belirlenmesi Teknoloji destekli öğretim tasarım geliştirme sürecinin sıralanmış hali aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Görsel Sanatlar eğitiminin kapsadığı konulardan biri değildir?

Soru 7:

Aşağıdaki okulöncesi sanat eğitiminde değerlendirme ölçütlerden hangisi “Görselleştirmeye ilişkin malzemelerin niteliği, fiziksel özellikler ve çevre gibi etmenlere ilişkin duyarlılık, sanatsal etkinlikleri içselleştirme eğilimi, iyi ayrımlar yapmak” olarak tanımlanmaktadır?

Soru 8:

“Çocuklara“Ne resmi yapıyorsun?” ya da “Bu çizdiğin/ boyadığın nedir?” gibi bir takım sorular yerine “Bana resmini anlatabilir misin?” ya da “Bu resmi yaparken ne düşündün?” gibi açık uçlu sorular sormalıdırlar. Bu tür sorular çocukları kendi yaratıcılıkları hakkında konuşmaya yönlendirir. Çocuklar ile yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşmalar yapmak, aynı zamanda onları kendilerini ifade etme konusunda rahatlatır ve yeni denemeler gerçekleştirmek konusunda cesaretlendirir. Bütün bu etkinlikler sırasında farklı kelimeler ve ifadeler kullanan çocuğun…kaçınılmazdır.” Yukarıda verilen tanım/faydalar okulöncesi dönemde görsel sanatlar eğitiminin öğrencilere hangi alanda sağladığı katkıları göstermektedir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi Efland’ın (2002) özetlediği aşağıdaki maddelerden biri değildir?

Soru 10:

I. Eğitim kaynaklarının belirlenmesi. II. Temanın belirlenmesi ve gözden geçirilmesi. III. Temanın organize edilmesi. IV. Değerlendirmenin belirlenmesi. V. Sınıf ortamının düzenlenmesi. Öğretim sırasında disiplinlerarası yaklaşıma uygun ders içerik ve tasarlarının yapılabilmesi için gerekli sıralama aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi teknoloji destekli öğretim tasarımı seçme ölçütlerinden biri değildir ?

Soru 12:

Çocukların kendi resimleri hakkında lider bir şekilde konuşmalarını amaçlayan çalışma nedir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi disiplinlerarası yaklaşımın öğrencilere yaptığı katkılardan biri değildir?

Soru 14:

Okulöncesinde görsel sanatlar öğretimi sürecinde en önemli nokta aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Renkli kâğıtlar, gazeteler, değişik boylarda kutular, kablolar, tahta parçaları vb. gibi farklı artık malzemeler kullanarak belli bir bütünü oluşturan tasarım yapılmasını içeren sanatsal etkinlik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi sanatı, çocukların dünya hakkındaki genel bilgi yapısı olarak gören yaklaşımdır?

Soru 17:

Öğretim tasarımlarında izlenmesi gereken adımlar sürecinde aşağıdakilerden hangisidir doğrudan yer almaz?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi eğitimde yapılandırmacı yaklaşım üzerinde önemle durulan ana prensiplerden birisi değildir?

Soru 19:

Görsel sanatlar öğretimi sürecine ilişkin değerlendirmede önemli olan okulöncesinde görsel sanatlar öğretimi programlarının temel amaçlarını dikkate almaktır. Aşağıdakilerden hangisi bu temel amaçlar doğrultusunda öğretmenlerin görsel sanatlar öğretimi sürecinde gerçekleştirmeyi planladıkları değerlendirmeye ilişkin sormaları gereken sorulardan değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi sanat eğitiminde değerlendirme ölçütlerinden biri değildir?