logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çocuk Ruh Sağlığı

Soru 1:

I.   Bilgiler çocuktan olabildiğince saklanmalıdır II.  Gerçekçi bilgiler vermeye dikkat etmelidir III. Biyolojik anne-baba hakkında olumsuz konuşulmamalıdır IV.  Biyolojik anne-baba için aşağılayıcı ifadeler kullanılmamalıdır V.   Biyolojik anne baba hakkında aşırı olumlu bilgiler sunmaktan kaçınılmalıdır Yukarıdakilerden hangileri biyolojik anne ya da baba dışında bir yetişkinin, analık ya da babalık görevini üstlendiği durumlarda, çocuğa biyolojik anne-babası hakkında bilgi verirken yapılması gerekenlerdendir?

Soru 2:

Şizofreni ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez?

Soru 3:

Otizm ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 4:

Sürekli ve her gün idrarını tutamamak hangi kavram ile ifade edilir?

Soru 5:

Davranışın içinde yaşanılan çevreye ve kültüre uygun olup olmadığını belirten ölçüt olarak ele alınan norm türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi çocuğun söz dinlememesi durumunda ailelerin uygulamaması gereken davranışlardan biridir?

Soru 7:

Normal dışı davranışı belirlemede yalnızca istatistiksel normlardan sapmayı dikkate almanın sakıncası aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi hastalığı olan çocuk karşısında sergilenmesi gereken bir yaklaşımdır?

Soru 9:

I.    Her çocuk evde ve okulda binanın içinde ve dışında kendisi için güvenli bir yer belirlemeli ve mümkünse deprem sırasında bu yere ulaşmaya çalışmalı. II.   Çocuklar deprem sırasında binada bulunuyorlarsa, sıra ya da masanın altına girmeye çalışmalı ve burada kafasını korumalı. III.  Sarsıntı bitinceye değin bu güvenli yerde beklemeli ve sarsıntı sona erince yaralanıp yaralanmadığı kontrol edilmeli. IV.   Deprem sırasında yangın da bir başka tehlikedir; bu konuda bilgi sahibi olmalı. V.    Sarsıntı sona erince dışarı çıkmak üzere asansör değil merdivenler kullanılmalı. VI.  Çocuklar deprem sırasında bina dışındaysa, binalardan, ağaçlardan, sokak lambalarından elektrik direklerinden uzakta durulmalı. Yukarıdakilerden hangileri deprem sırasında uygulanacak kurallardandır?

Soru 10:

Çocuğun beslenme, barınma, giyinme gereksinimlerinin karşılanmaması, çocuğun yalnız başına bırakılması, güvenli olmayan (soba yanı, ocak yanı vb) yerlerde bırakılması, gereksinim duyduğu tıbbi bakım ve yardımdan yararlandırılmaması ve okula yollanmaması olarak tanımlanabilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi deprem sırasında uyulması gereken kurallardandır?

Soru 12:

Okuma güçlüğü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri söylenebilir?I) Disleksi olarak da bilinir.II) Okul çağı çocuklarında görülme oranı % 10-15 arasında değişmektedir.III) Okuduğunu anlamada sorunlar yaşar.IV) Nesneleri saymada sorun gözlenir.

Soru 13:

Bir diğerinin sahip olduğu şeylere, özelliklere ve başarılara sahip olamama durumunda yaşanan duygu nedir?

Soru 14:

Yukarıdakilerden hangisi/hangileri ruhsal durum incelemesinde göz önünde bulundurulması gereken bilişsel süreçler arasında değildir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi çocuklarda psikolojik yardım sürecinde ilaçla tedavi uygulayabilmektedir?

Soru 16:

I-Ortalama zihinsel düzeyin altında olmak II- Bulunduğu toplumun kültürel özelliklerinin dışında davranmak III-Üç yaşında tuvalet eğitimini tamamlamak IV- İlk kez karşılaşılan bir hayvandan çok korkmak V- Kişilerarası ilişkilerle baş edememek Yukarıda verilen bilgilerden hangisi/hangileri normal dışı davranışın ölçütleridir?

Soru 17:

Çocuğun psikolojik tedavisi sırasında kötüye giden bir durumda aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi  anne, baba ve öğretmenler tarafından çocuğun profesyonel yardım gereksinimine ihtiyaç duyduğunun belirtisi olarak sayılmalıdır?

Soru 19:

Aşağıda ruh sağlığı ile ilgili verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 20:

Kentlerdeki çocuk işçilerin oluşturduğu %55.6 kısmının çalışması/çalıştırılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi ile ilişkilidir?