logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Okulöncesinde Fen Eğitimi

Soru 1:

Sürtünmenin ısı açığa çıkardığını öğrencilerine kazandırmak isteyen bir öğretmen aşağıdaki etkinliklerden hangisini yapmalıdır?

Soru 2:

farklı uzunlukta yassı tahta veya metal levhalardan yapılmış bir müzik aletidir. Kısa levhalardan tiz (ince=yüksek) ses, uzun levhalardan kalın ses çıkaran müzik aleti hangisidir?

Soru 3:

I) yüzey genişliğinin artması II) rüzgarlı hava III) sıcaklığın artması yukarıdakilerden hangisi buharlaşmayı hızlandıran bir etken değildir?

Soru 4:

I) bir sıvının gaz haline geçmesine buharlaşma denir II) bir maddenin sıvı halden katı hale geçmesine donma denir III) bir katının sıvı hale geçmesine erime denir. yukarıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 5:

ahmet öğretmen hazırladığı deneyde turnusol kağıdı kullanıyorsa deneyde anlatmaya çalıştığı kavramlar aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Soru 6:

keşfederek ya da buluş yoluyla öğrenme kavramlarını ortaya atan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

I) frekansı fazla olan sesler yüksek seslerdir II) kalın ses çıkaran seslerin frekansı azdır. III) bir saniyedeki titreşim sayısına frekans denir. yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 8:

I) madde ilk haline döndürülemez II) hem iç hem dış yapısı değişir. III) değişim sonrasında oluşan madde ilk madde ile aynı özelliklere sahiptir. yukarıda kimyasal değişme ile ilgili verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 9:

Sınıfa farklı yapraklar getirerek çocukların bu yaprakları çeşitli özelliklerine göre sınıflandırmalarını isteyen bir öğretmen öncelikli olarak hangi alana yönelik beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır?

Soru 10:

1. Şişelere farklı miktarlarda su koyarak isterseniz içlerine farklı renkte gıda boyaları ekleyin. 2. Çocuklardan dudaklarını şişenin ağzına yaklaştırıp üflemelerini isteyin. Çıkan sesler farklı mı? Nasıl? 3. Şimdi çocuklardan tahta çubukla şişelere tek tek hafifçe vurmalarını isteyin. Çıkan sesler farklı mı? Nasıl? 4. Şişelere üfleme ve vurma esnasında benzer sesler mi çıktı? Yukarıdaki etkinlik adımlarını izleyen bir öğretmen öğrencilere hangi kazanımı kazandırmak isteyebilir?

Soru 11:

I) tatları II) elde bıraktıkları his III) tepkime sonucunda tuz ve su oluşması ahmet öğretmen sınıf içinde asit ve bazları ayırt etmeleri için bir deney hazırlıyor. bu deneyde öğrencilere limon, sirke, deterjan ve karbonat veriyorsa asit ve bazların hangi özelliklerinden faydalanacak olabilir?

Soru 12:

Hangisi üst düzey bilimsel süreç becerilerinden biridir?

Soru 13:

aşağıdakilerden hangisi Bruner'in kavram öğretimi aşamalarından birisi değildir?

Soru 14:

Şeffaf cam fırın kabı, oyun hamuru, parlak ışık veren bir el feneri, ayna ve su Yukarıdaki malzemeler ile öğretmen aşağıdakilerden hangisini gerçekleştiremez?

Soru 15:

Ahmet öğretmen okul öncesi dönemde olan öğrencilerinin ön bilgilerini harekete geçirmek ve bu bilgileri görsel olarak ifade etmelerini sağlamak için aşağıdaki yöntemlerden hangisine başvurmalıdır?

Soru 16:

Duyu organları kullanılarak bir nesne veya olay hakkında bilgi edinme becerisi olarak tanımlanan bilimsel süreç becerisi hangisidir?

Soru 17:

"öğrenme tek başına yapılan bir eylem değildir. öğrenme çocuğun etkileşimi sonucu oluşan bilgidir." diyen kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

kütleye sahip cisimlerin yer çekimine bağlı fonksiyonuna ne denir?

Soru 19:

Aşağıda verilen ifade eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

Soru 20:

su moleküllerini bir arada tutarak yüzey oluşturan güce ne ad verilir?