logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Okulöncesinde Fen Eğitimi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi sıvı-gaz çözeltilere örnek olarak verilebilir?

Soru 2:

Aşağıda canlı gruplarına ait karışık halde verilmiş özellikler yer almaktadır. Bu bilgilerden hangisi sürüngenlerle ilgidir? I. Vücutları tüylerle kaplıdır ve iç döllenme ile ürerler. II. Larva dönemlerinde suda yaşarlar ve otoburdurlar, hem iç hem de dış döllenme görülmektedir. III. Derileri genellikle pullarla kaplıdır ve kaygandır. IV. Başkalaşım geçirdikleri görülmektedir. V. Vücutları pullarla kaplıdır ve vücut sıcaklıkları ortam sıcaklığı ile değişmektedir. VI. Genellikle bir hücreli mikroskobik canlılardır. VII. Genellikle kabuklu yumurtalarını karaya bırakırlar.

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi bazların özelliklerindendir?

Soru 4:

Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 5:

X -3 iyonunun 36 elektronu, 42 nötronu vardır. Bu X -3 iyonunun kütle numarası kaçtır?

Soru 6:

Bir elementin 58 X -2 iyonunda 24 elektron bulunmaktadır. Buna göre proton (p) ve nötron (n) sayıları sırasıyla kaçtır?

Soru 7:

I. Canlılar  genel anlamda bakteriler, arkeler ve ökaryotlardan oluşmaktadırlar. II. Protistalar ökaryot canlıların bir alt dalını oluşturmaktadır. III. İki yaşamlılar omurgasız hayvanlar grubunda yer almaktadır. IV. Karbonhidratlar, yağlar, proteinler ve vitaminler organik maddelerden oluşmaktadır. Yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi canlının yapısal ve işlevsel en küçük birimini ifade etmektedir?

Soru 9:

Uçakların uç kısımlarının daha sivri olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Soru 10:

Kırılma ve kırılma yasaları ile aşağıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur? I.  Gelen, normal ve kırılan ışın hepsi aynı düzlemde yer alır. II. Işık daha yoğun ortama geçerken normale yaklaşarak kırılır. III. Işık daha az yoğun ortama geçerken normale yaklaşarak kırılır. IV. Işık farklı ortamlarda olsa da aynı hızda yayılır.

Soru 11:

Aralarında r mesafesi bulunan m 1 ve m 2 kütleleri arasındaki çekim kuvvetinin büyüklüğü aşağıdakilerden hangisi ile hesaplanır?

Soru 12:

İçinde 150 mililitre (mL) su bulunan kaba 100 mL daha su ilave edersek, kapta toplam 250 mL su olur. Yukarıdaki bilgi aşağıdaki genellemelerden hangisine ulaşmamıza neden olur?

Soru 13:

Fiziksel değişme: Maddenin dış yapısında meydana gelen değişimlerdir. Kimyasal değişme: Maddenin iç yapısında meydana gelen değişimlerdir. Verilene açıklamalar göre aşağıdakilerden hangisi fiziksel değişime örnek olarak verilebilir.

Soru 14:

Hangisi tarihsel süreçte yapılan ilk bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği bilim dalıdır?

Soru 15:

I. Organların altında yer alarak destek ve koruma görevinde bulunur. II. Alyuvar, akyuvar ve kan pulcuklarının yer aldığı dokudur. III. Dokulara desteklik sağlayan esnek bir bağ doku tipidir. Yukarıdaki doku tipleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Cisimlerin elektrik yüklü olup olmadıklarını, yüklü iseler yükünün cinsini anlamamıza yarayan alete ne denir?

Soru 17:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

Soru 18:

Alfa parçacığı hangi atomun çekirdeğidir?

Soru 19:

Aşağıda element-sembol eşleştirmesinden hangisi yanlıştır?

Soru 20:

Kepler yasalarıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur? Gezegeni Güneş’e birleştiren doğru parçası, eşit zaman aralıklarında eşit alanlar süpürür. Her bir gezegen, odaklarından birinde Güneş bulunan farklı dairesel yörüngelerde hareket eder. Güneşten uzak gezegen, yörüngesinde daha hızlı döndüğünden gezegenlerin periyotları aynıdır.