logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Etkili İletişim Teknikleri

Soru 1:

İletişim gündelik yaşamımızda bize nesneleri, insanları tanımlar, işbölümü içinde değişik toplumsal roller yüklenmiş insanlara bu rolleri yerine getirirken, bu rol dağılımından oluşan toplumun o tarih dönemindeki hayat tarzını öğretir, olumlatır, yeniden-üretimi için gereken değerlendirme biçimlerini aşılar. Yukarıdaki iletişim tanımı, aşağıdakilerden özellikle hangisine dikkat çekmektedir?

Soru 2:

Orta yaştan ileri yaşa geçenlerde kızgınlık sebepleri arasında yer alır?

Soru 3:

İyi bir dinleyici olmak için anlatılanları kaçırmadan konuşmanın genelini dinlemek gerekmektedir. Ancak sadece kendimizi ilgilendiren kısımlar dinleriz. Bu da başarılı dinlemeyi olumsuz etkilemektedir. Yukardaki tanımdaki iyi bir dinleme için düzeltmek zorunda olduğumuz alışkanlıklarımızı doğru olarak belirten ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

I. Fizyolojik nedenlerII. ÖzgeçmişIII. Kültürel değerlerIV. Güncel duygu durumuV. Çevresel faktörlerAlgı, toplumdan topluma, kişiden kişiye ve zaman içinde farklılaşma gösterebilir. Bu farklılaşmanın nedenleri yukarıda verilmiştir. Bir insanın trafikte yan arabadaki insanla yüksek korna sesleri yüzünden kavga ettikten sonra, arka koltukta oturan çocuğunun ağladığını algılamaması, yukarıdaki nedenlerden hangileriyle ilgili olabilir?

Soru 5:

Algı hakkındaki aşağıdakilerden ifadelerden hangisi doğru değildir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi yansımanın özelliği değildir?

Soru 7:

I. Kodlama - iletişimde ileti üretme süreci II. Kod açma - ses ya da yazı biçimine dönüştürülmüş iletilerin kodlarını çözme işlemi III. Kodlayıcı - dinleyici ya da okuyucu Yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 8:

Etkin dinlememize engel olan alışkanlıklarımız vardır. Aşağıdaki örneklerden hangisi bu alışkanlıklardan biri değildir?

Soru 9:

Anlamak, üç unsurun başarıyla bir arada tutulabilmesine bağlıdır. Aşağıdakilerden hangisi bu üç unsurdan biridir?

Soru 10:

I. İnsanın kendini karşısındakinin yerine koymasıdır.II. İnsan ilişkilerinin sürekliliği için önemlidir.III. İletişim başladığının göstergesidir.IV. Etkili bir dinleme sergiler.Yukarıdakilerden hangileri empati hakkında söylenebilir?

Soru 11:

Aşağadakilerden hangisi ikinci kuşak Web hizmetlerindendir?

Soru 12:

Karşımızdakini “açık konuşmaya” davet eder, o bunu yapınca da alınır ve bozuluruz. Yukarıdaki ifade, kızgınlığımızı ifade ederken kullandığımız sağlıksız dışa vurma yöntemlerinden hangisidir?

Soru 13:

Daniel Bell’in Bilgi Toplumu Kuramı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Aşağıdaki ülkelerden hangisinde erkeklerin birbirine dokunması ve sarılması hoş karşılanır?

Soru 15:

Endüstri ötesi toplum terimi yerine bilgi toplumu terimini doğrudan kullanan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Ailesiyle kavga ettikten sonra dışarı çıkan Oğuz, babası karşı olmasına rağmen kulağını deldirmiş ve küpe takmaya başlamıştır. Buna göre Oğuz hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 17:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi karşısındaki kişiyle empati kurabilen bir kişinin sözlerine örnektir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi mobbing yollarından biri olarak değerlendirilmez ?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi kızgınlık ile ilgili kesin doğru bilgidir? I- Tehdit karşısında gösterilen doğal bir tepkidirII- Bir iletişim engelidirIII- Bastırılması gereken bir duygudurIV- Duygu kontrolü ile doğru şekilde dışa vurulmalıdır

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi amigdalanın tanımıdır?