logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Muhasebe Denetimi

Soru 1:

I. Soruşturma II. Doğrulama III. Belgeleri inceleme IV. Yeniden hesaplama V. Analitik inceleme Yukarıdakilerden hangileri denetimde kanıt toplama yordamlarındandır?

Soru 2:

İşletme yönetiminin finansal tabloların TMS’lere uygun olarak hazırlanmasından, gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan ve hata veya hile kaynaklı önemli yanlışlık içermeyecek şekilde hazırlanması için gerekli gördüğü iç kontrolden sorumlu olduğu belirtildiği kısım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Muhasebe denetimi başlangıçta sadece belge ve kayıtların hata ve hile açısından incelenmesiyle başlamıştır. 1900’lü yıllara kadar süren bu yaklaşımda işletmenin hangi türde denetlemesi yapılırdı. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğrudur?

Soru 4:

Hazır değerler kaleminde yapılacak tözel testler aşağıdaki seçeneklerin hangisinde yanlış verilmiştir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi “Meslekî Dikkat ve Özen Standardı”nın öngörmediği bir durumdur?

Soru 6:

İç kontrol anket kağıdı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

Soru 7:

Denetimde en çok üzerinde durulan denetim alanlarının başında aşağıdakilerden hangisi gelir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisinde istatistiki örnekleme türleri doğru olarak verilmiştir?

Soru 9:

Genel Kabul Görmüş Denetim Standartlarında, denetim sürecinin yol haritasını şekillendiren Çalışma Alanı Standartlarının ilki aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

I. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı II. Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı III. Meslek Yasası VI. Sermeye Piyasası Kurulu V. Türk Ticaret Kanunu VI. İnsan kaynakları Ülkemizde yukarıda verilenlerin hangilerinde, denetçi sorumluluklarından söz edilen düzenlemeler vardır?

Soru 11:

Muhasebede yürütülen işlemlerin genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine ve/veya iç kontrol sisteminin gereklerine uygun olarak yürütülüp yürütülmediğini belirlemek amacıyla yapılan testlere ne ad verilir?

Soru 12:

İşletmenin geçmiş yıllarda aylık stok devir hızları ile denetlenen yıldaki aylık stok devir hızı karşılaştırılarak, satışlarda önemli derecede artış veya azalışlar detaylı incelenerek, bunlar hakkın­da daha fazla kanıt toplanması yoluna gidilmesi hangi kanıt toplama yordamına örnektir?

Soru 13:

Bir denetçinin denetim alanları hangileridir?

Soru 14:

Mesleki şüphecilik Bağımlılık Mesleki özen Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Bağımsız Denetim Kuruluşları ve Bağımsız Denetçilerin Uyacakları Etik İlkeler arasında yer alır?

Soru 15:

Eğer bir işletmede yönetim kurulu ve denetim komitesi iyi biçimde oluşmuş ve çalışmalarını düzenli biçimde yürütmekte ise aşağıdakilerden hangisi söylenir?

Soru 16:

Bir örnekleme uygulamasında uygun örneklem büyüklüğünün belirlenmesi ve örneklem sonuçlarının değerlendirilmesi sadece denetçinin yargısı ve deneyimine dayanıyorsa aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 17:

Karar verme süreçlerinde istemeyerek yanlışlar yapılabilir. Oluşturulacak kontrollerde maliyet-kar dengesinin dikkate alınması zorunluluğu vardır. İnsan zayıflığından ortaya çıkabilecek basit hata veya yanlışlardır. Yapılabilecek hilelerdir. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri iç kontrolün sınırlılıklarından biridir?

Soru 18:

İşletme kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması Güvenilir finansal tablolar hazırlanması Yasa ve düzenlemelere uyulması Yukarıdakilerden hangisi/hangileri işletmelerin amaçlarından biridir?

Soru 19:

I-Bilanço sonrası işlemler ve kayıtların incelenmesi, II-İşletme çalışanlarıyla görüşmeler yapılabilir, III-Ara mali tabloların incelenmesi, IV- İşletmenin ilişkide olduğu bankalardan bilgi alınabilir V-Yönetim kurulu kararlarının ve toplantı tutanaklarının incelenmesi, Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri denetçinin bilanço sonrası önemli olayları ortaya çıkarabilmek için kullandığı  denetim yordamları arasında yer almaktadır?

Soru 20:

Finansal tablolarına ilişkin denetçi raporunda denetim raporunun kime hitaben yazıldığının belirtildiği bölüm aşağıdakilerden hangisidir?