logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Mali Analiz

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin, vadesi gelen kısa vadeli borçlarını karşılayabilmesi açısından dönen varlıkların kalite ve yeterliliğinin bir göstergesidir?

Soru 2:

Aşağıda verilen duran varlıkların öz kaynaklara oranlarından hangisi için duran varlıkların finanse edilmesinde yabancı kaynak kullanımına başvurulduğu sonucu elde edilir?

Soru 3:

Cari oran, dönen varlıkların kısa vadeli yabancı kaynaklara bölünmesiyle hesaplanmaktadır. İşletmenin kısa vadeli borçlarını ödeme gücünü ölçmek ve net çalışma sermayesinin yeterli olup olmadığını belirlemek için kullanılmaktadır. Cari oranın sonucunun genel olarak kaç olması yeterli kabul edilmektedir?

Soru 4:

UZUN VADELİ BORÇLAR   250.000 Ticari Borçlar                   150.000 Diğer Uzun Vadeli Borçlar  50.000 Alınan Sipariş Avansları     50.000 Yukarıda B şirketine ait bazı bilanço kalemleri verilmiştir. Verilenlere göre ticari borçlar kaleminin uzun vadeli borçlar grubu toplamına göre dikey yüzdesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

İşletmenin mali tablolarında yer alan unsurlar arasında matematiksel ilişkiler kurulmasını sağlayarak işletmenin çeşitli açılardan analiz edilmesinde aşağıdaki hangi analiz kullanılır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Brüt Çalışma (İşletme) Sermayesine eşittir?

Soru 7:

Karşılaştırmalı mali tablolar analiz tekniğinde, net çalışma sermayesindeki gelişmeleri tahmin etmek için aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir ?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisinin amacı, her bir kalemin ait olduğu grup toplamı ve aktif ve pasif toplamı içerisindeki payının, kalemin özelliği de dikkate alınarak, yeterli büyüklükte olup olmadığını incelemektir?

Soru 9:

Satışların Maliyeti Tablosu gerçekte gelir tablosunun tamamlayıcısı niteliğinde bir finansal tablodur ve gelir tablosunda yer alan Satışların Maliyeti kaleminin detayını gösterir. Fon Akış Tablosu, işletmenin belirli bir dönemde fon kaynaklarını ve bunları kullandığı alanları gösteren bir tablodur ve bu tabloda fon kavramı tüm finansal (mali) değişimleri ifade eder. Nakit Akış Tablosu, belirli bir dönemde işletmenin nakit kaynaklarını ve bunları kullandığı alanları gösteren bir tablodur ve bu tablo düzenlenirken, nakit girişi sağlamayan veya nakit çıkışı gerektirmeyen işlemler dikkate alınmalıdır. Özkaynak Değişim Tablosu, ilgili dönemde özkaynak kalemlerinde meydana gelen artış veya azalışları gösteren tablodur ve işletme sahip ve ortaklarının yaptığı ilave yatırımları gösterir. Net çalışma sermayesi değişim tablosu, net çalışma sermayesinin oluşumunda yer alan dönen varlık ve kısa vadeli yabancı kaynak kalemlerindeki değişimi gösterir. Ek Finansal Tabloların türlerine ilişkin seçeneklerde yer alan bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi karşılaştırmalı Trend analizi yönteminde yorum esaslarının aşamalarından birisidir?

Soru 11:

Aşağıdaki seçeneklerin hangisi hakkında geleceğe yönelik bilgileri trend analiziyle elde etmek mümkün değildir ?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi gelir tablosunda yer alan önemli kalemlerdendir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi likidite oranıdır?

Soru 14:

Belirli bir dönemde işletmenin nakit kaynaklarını ve bunları kullandığı alanları gösteren bir tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

İşletmenin Duran varlıkları 1.000.000 TL, Dönen varlıkları 500.000 TL, Kısa vadeli yabancı kaynakları 200.000 TL, Ticari alacakları 50.000 TL, Uzun vadeli yabancı kaynakları 600.000 TL ise bu işletmenin " Net işletme sermayesi " ne kadardır ?

Soru 16:

Dönen varlıklardan kısa vadeli yabancı kaynakların çıkartılmasıyla bulunan değer aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi varlık dağılımının incelenmesinde kullanılan gruplar arasında yer almaktadır?

Soru 18:

Karşılaştırmalı tablolar analizi tekniğinde aşağıdakilerden hangisi sütunlarda yer almaz?

Soru 19:

Aşağıda üretim işletmesine ait dikey yüzdelere göre varlık-kaynak ilişkisi analiz edildiğinde aşağıdaki sonuçlardan hangisi doğrudur? Dönen varlık %45 Kısa vadeli yabancı kaynak %55 Duran Varlık %55 Uzun vadeli yabancı kaynak %15 Öz Kaynak    %30

Soru 20:

Bir X firması için aşağıdaki bilanço elde edilmiştir. 31.12.2017 31.12.2018 Ticari Alacaklar 30.550.600 35.600.125 Buna göre, mutlak değişim aşağıdakilerden hangisidir?